Reklama

Reklama

Alaska Daily

(seriál)
  • USA Alaska Daily
Trailer 1
USA, (2022–2023), 7 h 50 min (Minutáž: 40–47 min)

Tvorcovia:

Tom McCarthy

Hudba:

Peter Nashel

Hrajú:

Hilary Swank, Jeff Perry, Grace Dove, Matt Malloy, Meredith Holzman, Pablo Castelblanco, Craig Frank, Joe Tippett, Irene Bedard, Veena Sood, Randall Batinkoff (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(11)

Alaska Daily je seriál, ktorého scenáristom a režisérom je Tom McCarthy. Hilary Swanková stvárňuje postavu Eileen Fitzgeraldovej, mimoriadne talentovanej a oceňovanej investigatívnej novinárky, ktorá po strate priazne zanechá svoj prestížny život v New Yorku a začne pracovať pre denník mesta Anchorage, aby nastúpila na cestu osobného aj profesionálneho znovuzrodenia. (Disney+)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (6)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi prijemny serial, ktory nenasilnou, i edukativnou formou poukazuje na mnohe stranky a uhly investigativnej zurnalistiky. Hillary Swank ako vyborna reporterka v miestnom aljasskeho denniku vyrovnavajuc sa s osobnou krivdou spolu s jej domorodou partackou a ludkami z redakcie riesia velmi vypukly a znamy problem s miznucimi povodnymi obyvatelkami tohoto rozsiahleho drsneho statu. Naposledy si spominanami na vynikajuci Wind River (2017) , ktoreho ustredna tema bola rovnaka. Najdete mnoho paralel i v porovnani s dianim u nas na Slovensku. Dezinformacie, korupcia, mocenske hry v pozadi, politicka uderka a dalsie. Urcite odporucam. Prijemny, oddychovy serial. 75% ()

KafuR 

všetky recenzie používateľa

Genius loci Aljašky a sonda do hlubin sociálních problémů tam někde za polárním kruhem. A poukazovat na ně je dennodenním chlebem pro různorodou skupinu novinářů místního plátku. Na hlavní příběhové linii, která řeší vraždu místní mladé ženy, seriál dovedně zobrazuje problematiku nefunkčního systému na americké periferii (diskriminace domorodců, nefunkční policie, byrokracie) a dává ji do kontextu s odlehlou aljašskou divočinou, kde den trvá půl roku, zima pak většinu roku, silnice končí zpravidla za posledním domem ve vesnici a letadlo je nezbytnost pro každou větší cestu. Dobrý dojem ale trochu kazí to, že pár nakousnutých příběhových linií vyšumí do ztracena, a laciný a klišoidní závěr. Nicméně jako celek lepší, než jsem čekal. ()

Reklama

Stillborn83 

všetky recenzie používateľa

Toto nemohlo dopadnúť zle! Sily spojili režisér a herec Tom McCarthy (režíroval oscarový film Spotlight či Stillwater alebo uznávané seriály The Loudest Voice či 13 Reasons Why) a dvojnásobná držiteľka Oscara Hillary Swank, ktorá si zahrala hlavnú úlohu, ale bola aj producentkou tohto seriálu....   Keďže sám pracujem ako novinár, mám rád aj filmy a seriály z takéhoto prostredia a tento mi ulahodil. A dokonca v mnohom pripomenul niekdajšie časy v redakcii, keď nás tam pracovalo 10. A hlavne, sú tam viditeľné paralely s tým, ako to funguje na Slovensku. Tvorcovia reálne vykreslili finančné problémy menších redakcií, nechýbajú ani dezinformácie, ktoré môžu viesť až ku činu, ktorý bol ukázaný v tomto seriáli, rôzne mocenské hry v pozadí a rôzne nečisté politické praktiky. Hlavnou dejovou linkou je však 2 roky stará vražda miestneho dievčaťa miznutie domorodých dievčat na Aljaške a s tým spojená nečinnosť miestnej polície (inšpirované sériou celoročných skúmaní o zlyhaniach systému trestného súdnictva  v komunitách po celej Aljaške redaktorom Anchorage Daily News, za ktorú dostal Kyle Hopkins Pulitzerovu cenu).....   Na toto všetko sa vrhne uznávaná investigatívna novinárka, ktorá je „vyhnaná“ z New Yorku. Spočiatku si hľadá cestu ku kolegom a oni ku nej (tu treba pochváliť skvelý herecký výkon Hillary Swank) a potom v tandeme s kolegyňou odhalia celý prípad. Pravda, má to maličké trhliny, mrzia aj nedotiahnuté vedľajšie dejové linky, ale myslím si, že dopredu tvorcovia rátali s možnosťou druhej série, tak teda uvidíme. ()

Dominik 261 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku priemerná novinárska dráma o jednej vyhodenej reportérke z New Yorku. Po troch epizódach sa to ale začalo zlepšovať. Viac som sa ponoril do príbehu a začali sa viac vyvíjať aj postavy. Druhá polovica ma už ozaj bavila. Príbeh zaujímavý, herecké obsadenie na čele so Swank bolo fajn a pekná, krátka znelka to dobre dopĺňala. Príbeh ostal na konci mierne otvorený svojimi vedľajšími linkami, čiže je tu priestor na pokračovanie, ktoré by mohlo byť. Slušné 4*. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Alaska Daily sice nedosahuje kvalit McCartyho Spotlightu, ale já mám tyhle novinářská dramata rád a přes prvotní rozpaky se tahle série nakonec celkem slušně rozjela. Hilary Swank je jako zdiskreditovaná novinářka fajn a hlavní příběhová linie týkající se vyšetřování smrti domorodé dívky, která nakonec odhalí mnohem větší problém (mizení domorodců po celé Aljašce a absolutně nefunkční systém) je dostatečně silná a zajímavá na to aby to celé utáhla...70% ()

Galéria (273)

Zaujímavosti (1)

  • Seriál vznikol na základe článkov "Lawless" Kyla Hopkinsa z Anchorage Daily News (v spolupráci s ProPublica), ktorý v nich skúmal zlyhanie systému trestného súdnictva v komunitách po celej Aljaške. Získal za to prestížnu Pultizerovu cenu. Mimochodom, bola to už tretia Pulitzerova cena pre tento denník. (Stillborn83)

Reklama

Reklama