Reklama

Reklama

Prelud

(festivalový názov)
  • Slovensko Bludičky (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Portugalsko. Rok 2069. Na smrteľnej posteli sa Jeho Kráľovská Výsosť Alfredo, kráľ bez koruny, oddáva spomienkam (popretkávaným fantazijnými preludmi) na mladosť a obdobie, keď sa chcel stať hasičom. Opúšťa honosné rodinné sídlo a vstupuje do skutočného sveta. Stretáva sa s hasičským inštruktorom Afonsom a otvára novú kapitolu svojho života, kapitolu plnú spevu, lásky, vášne, penisov, bolesti... Radikálny, intelektuálny, „toporne hravý“ „buzikál“ J. P. Rodriguesa ponúka (trýznivú)  zábavu postavenú na de(kon)štrukcii muzikálového žánru i gejských melodrám. (Filmový festival inakosti)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (3)

rivah 

všetky recenzie používateľa

Totální dekonstrukce děje, který je na hranici s "uměleckým" softpornem,když ho tmavý hasič masturbuje. Film nevedoucí odnikud nikam. ()

Reklama

Azurose odpad!

všetky recenzie používateľa

Nazývat tento film muzikálem chce mnoho odvahy. Za celou dobu hlavní postava jednou zpívá v lese bez hudby a poté tancuje na hudbu bez slov v hasičské zbrojnici. Obsadit hasiče netanečníky, kteří pak mají hrát a tancovat na hudbu, způsobuje pekelnou podívanou - snad nejhorší taneční vystoupení v historii kinematografie. Celý film je plytký, v podstatě se nijak kromě vztahu mezi hasiči neposouvá. Flashforward či flashback do budoucnosti s celým filmem vůbec nesouvisí, jedná se o jakési zpestření snímku, které nefunguje a nemá dramaturgický smysl. Režisér filmu João Pedro Rodrigues by spíš měl uvažovat opět o dráze pomocného režiséra... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Hlavní postava při proslovu u stolu s rodinou cituje slova Grety Thunberg, která pronesla na summitu v New Yorku v roce 2019. (Azurose)

Reklama

Reklama