Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pete Hammond Jr. (Tony Curtis) prichádza plný snov a očakávaní z rodného Milwaukee do New Yorku, aby tu urobil kariéru hráča na saxofón. V prvý deň sa zoznámi s tanečnicou Peggy Brown (Debbie Reynolds), ktorú jej domáca vyhodí z bytu pre neplatenie a miesto nej ubytuje práve Petea. Ten sa nad Peggy zľutuje a ponúkne jej, že môže zostať nejaký čas bývať u neho, kým si nebude môcť dovoliť niečo vlastné. No nájsť si prácu nie je jednoduché, ako pre Peggy, rovnako tak aj pre Petea. Hudobníkov ako on, je New York plný a tak aj po niekoľkých týždňoch je stále bez práce. Navyše keď konečne dostane ponuku hrať v jednej kapele, vykľujú sa z nich podvodníci, ktorí mu ukradnú jeho hudobné nástroje. A tak je na Peggy, aby tentoraz pomohla v ťažkej situácii ona jemu. (Dale)

(viac)

Recenzie (4)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Tony Curtis bol producentským lákadlom pre podobné typy mužov a jeho naivný hudobník, ktorý hľadal šťastie v New Yorku je presne ten typ. Debbie Reynolds, milé žieňa, ktoré zažiarilo v Spievaní v daždi, malo predsa len v tomto snímku silnejší záber a zhostila sa jej veľmi dobre. Príbeh síce nie je objavný, využíva zažité postupy a dôraz tkvie v dialógoch, ktoré mali predlohu v divadelnej hre. Desiate hodnotenie a druhá recenzia. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Aj keď to má niekoľko vtipných momentov, je to viac dráma ako komédia. O tom, aké ťažké je nájsť si svoje miesto vo veľkom jablku a aspoň trochu sa tam presadiť, po tom, ako tam ľudia prichádzajú plní snov a ideálov a veľmi skoro padnú na hubu. Práve to Debbie pomenuje "potkaní závod". Tony Curtis v úlohe slušňáka je sympatickou postavou, Debbie má trochu komplikovanejšiu postavu, ale aj napriek ťažkým momentom nepadne úplne na dno a vždy si udrží svoju morálnu integritu. Nenápadný, ale príjemný film. 70% ()

Reklama

Reklama