Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chicagský reportér David Boothe (Robert Preston) je na reportáži u Hooverovy přehrady, a tak se s manželkou Joan (Barbara Stanwyck) ubytují v hotelu v Las Vegas. Tamější majitel kasina Corrigan (Stephen McNally) ji zasvětí do hazardních her a daruje jí několik žetonů na účet podniku. Joan nakonec prohraje nejen darované žetony, ale i 600 amerických dolarů z Davidových peněz na útratu a také zastaví fotoaparát, aby je mohla vyhrát zpět. Hazardu naprosto propadne, a tak začíná její cesta až na samé dno. (HTB)

(viac)

Recenzie (5)

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že Barbařin skvostný výkon není podpořen také stejně kvalitním scénářem, který až moc jede ve vyšlapaných kolejích. Samotný konec je toho smutným příkladem. V rámci žánru za 3,5. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Na hrane noiru, melodrámy a sociálno-kritického filmu o závislosti. Želal by som si, aby to bol viac lasvegaský noir s krimi zápletkou než čierna (melo)dráma o gamblingu. Na druhej strane, na Barbarin herecký výkon sa stále veľmi dobre pozerá. 3,5* ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„Dáma hazarduje” v "meste, ktoré nikdy nespí," vďaka čomu riskuje nielen svoje, už tak naštrbené, duševné zdravie, ale aj kopec iných súvislostí, priamo z toho vyplývajúcich, napríklad vzťah s manželom Davidom, ktorý sa tým pádom bude poriadne otriasať v samých základoch...? A pritom sa všetko začalo tak úplne nevinne, až by som normálne povedal, že celkom obyčajne, a to asi v takom duchu, že atraktívna krásavica Joan Bootheová, totižto prišla do jedného z kasín v Las Vegas, menom Pelikán, urobiť "inkognito" reportáž, aké je to byť vlastne v koži hazardného hráča... ? Potajomky fotografovala dianie na území, kde to nie je vôbec dovolené, čím v podstate (ne)vedomky na seba upútala väčšiu pozornosť v tom zmysle, že si to hneď vzápätí i niekto všimol, konkrétne Horace Corrigan, akýsi tajuplný prevádzkovateľ a šéf v jednom ju pozve na kus reči... I napriek tomu sa spoľahlivo a prehľadne dokázala vysekať z problému až tak, že na oplátku dostala za hrsť žetónov, aby si trebárs neskoršie prišla zahrať ruletu, karty, či kocky, má na výber. Skrátka, už podľa samotného názvu snímku, je snáď nad slnko jasné, že Joan nebude mať svoje hranice, kedy prestať, ba práve naopak - vypestuje si v sebe "patologické hráčstvo" , alias gamblérstvo, ktoré by sa dalo charakterizovať k návykovým a impulzívnym poruchám. Vytvára sa extrémna závislosť, ktorú absolútne nie je možné kontrolovať, až sa človeku z toho zatočí hlava, a tým to ešte vonkoncom nekončí, to je iba začiatok konca. / Režisér, ktorý mi ani nie je dosť známy, nakrútil odstrašujúci príklad toho, ako neskončiť / skončiť v priepasti, do ktorej spadla tiež i postava Joan Bootheovej, a všetkého, čo s tým nejako súvisí, pričom vyštverať sa z nej nahor, je mimoriadne náročnou, zaťažkávajúcou výzvou, ktorú zdolať, bude životnou skúškou odvahy. Síce má k dispozícii i o 8 rokov staršiu sestru, t. j. "starú dievku," Ruth Phillipsovú, ale ona väčšinou narobí viac škody, než úžitku. David pomaly už ani nevládze, ale ešte mu našťastie zostalo niekoľko síl. A doktor Rojac, si o tom myslí svoje. Barbara Stanwyck ma opäť nesklamala, totiž disponuje neuveriteľne širokospektrálnym hereckým repertoárom, aký nemá obdoby, a to ani nehovoriac o tom, že by si za svoj strhujúci výkon zaslúžila aspoň ďalšiu nomináciu na Oscara, keď dráma Michaela Gordona, bohužiaľ neobdržala ani jednu jedinú nomináciu, čo je tak trochu absurdné skonštatovanie danej situácie, pretože minimálne Stanwyck bola vo svojej roli naprosto presvedčivou a úžasnou. Pochválil by som aj kameramana Mettyho so strihačom Carruthom, keď už teda nič iné. Dúfam, že si "The Lady Gambles" z roku 1949, nájde ešte svojich inteligentných divákov, lebo týchto hľadať mi pripadá, ako nájsť kvapku v mori, či ihlu v kope sena ! ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Barbara Stanwyck jako manželka reportéra, která se z nudy v Las Vegas rozhodne zkusit štěstí ... no trochu se jí to všechno vymkne z ruky. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Barbara Stanwyck je uveriteľná vo svojej postave gamblérky v lepšej spoločnosti a posúva snímok ženy, ktorá postupne prepadla hazardu k lepšiemu. Nemôžem sa však zbaviť dojmu, že to mohlo byť "výživnejšie". Piata recenzia. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama