Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jesse James (Audie Murphy) spolu so svojim bratom Frankom, bratmi Youngerovými a Kitom Daltonom (Tony Curtis) sa plný ideálov pridá k plukovníkovi Quantrillovi (Brian Donlevy), aby bojovali proti nenávideným unionistickým vojakom, ktorí mu zabili rodičov. Čoskoro však zistí, že plukovníkova banda nebojuje proti vojakom, ale rabuje mestá a zabíja civilných obyvateľov. Sklamaný Jesse chce od plukovníka odísť, no ten, vidiac v ňom rodeného vodcu, ho presvedčí, aby zostal, s prísľubom, že už nebudú mať na svedomí žiadne civilné obete. (Dale)

(viac)

Recenzie (4)

Beryman 

všetky recenzie používateľa

Celkem tuctová Murphyovka. Historie dostává těžce na frak, ale film má docela spád a já se u něho nenudil. Možná si ho někdy pustím i podruhé. Solidní 3* ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Videl som veľa filmov o bande Jesseho Jamesa, aj veľa filmov o Quantrillovej bande, tu to máme pekne zmixované, aby to bolo originálne a že je to fiktívne asi vtedajším divákom príliš nevadilo. Ani pre mňa by to nebol ten najväčší problém, ale to, ako tu stvárnili tieto dve historické postavy je už horšie. Jesse James v podaní Audieho pôsobí ako anjelik, no dobre, banku vylúpi, ale inak by neublížil ani muche. Quantrill väčšinu filmu nepôsobí až tak pozitívne, ale ani vyslovene negatívne, no ten záver bol viac než úsmevný. Inak priemerný western, akých sa točili v tej doby stovky. 50% ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Skoro padesátiletý Donlevy hraje vůdce jižanských gueril Williama Quantrilla, kterému bylo v době jeho smrti 27 let. Audie Murphy je o deset let starší než Jesse James v době, kdy nájezdníci pořádali své nájezdy. Přestože nám tento snímek ukazuje, jak parta budoucích banditů (Jesse a Frank, dva z bratrů Youngerových a jeden Dalton) naplněných jižanskými ideály a touhou pomstít se unionistům, statečně vstupuje k Quantrilovým partizánům a Jesse James je jejich statečným vůdcem, ze kterého Quantrill hned druhý dne udělá svého zástupce, sám Jesse nikdy členem této tlupy nebyl a masakru a vypálení v Lawrence se neúčastnil. Kansas Raiders jsou tedy další westernovou historickou fabulací, která si bere skutečná jména a některé události a mixuje je tak, aby se to lidem, co neví, jak to doopravdy bylo, líbilo. Když odhlédnu od toho, že je to všechno vymyšlené, tak mi docela vadil Audie Murphy v roli Jesse Jamese. Působil strašně naivně (a jeho parťáci jakbysmet). Donlevy je skvělej herec, ale bohužel i Quantrill byl neslanej a nemastnej. On to totiž nebyl ani klaďas ani záporák a tak nějak mi nepřišel ani jako antihrdina. Film ale určitě nenudil a hezky se na barevný technicolor dívalo. ()

StaryMech 

všetky recenzie používateľa

Z kupy nudných výmyslů vykukují tváře pěti mladistvých fešáků, předstírajících (Tony Curtis prý se silným newyorským přízvukem), že patří k partě, která posléze vešla do dějin. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama