Reklama

Reklama

Mang zhan

Obsahy(1)

Film rozpráva príbeh bývalého kapitána bojovej jednotky SWAT, ktorý bol doživotne zranený počas neúspešnej misie, za ktorú prevzal zodpovednosť. Po čase sa opäť objaví jeho starý nepriateľ, ktorý mu unesie dcéru. (maramashi)

Recenzie (17)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Ano, rozhodně je to dost monotónní a často to nedává tak úplně smysl, ale film vznikl především za účelem akční podívané. A za to musím tvůrce skutečně pochválit. Více než tři hvězdy rozhodně nedám, neboť jsem viděl i podobné a v tomto ohledu mnohem lepší filmy. Navíc má Blind War nemalé problémy s nudnou výplní napříč celou stopáží. Nadšení budou především milovníci komiksů, neboť atmosféra asijského manga z toho přímo čiší. Co se postav týče, nebylo to vůbec špatné. hlavní hrdina, na němž je dílo vystavěno, je opravdu velký sympaťák, pak zranitelná drobná dceruška, mafiáni působí skutečně divoce a Cena byla naprosto famózní zápornou postavou. Kdybych si měl vybrat jen jednu. tak by možná dokonce byla tou nejzajímavější zlou postavou tohoto roku. Naopak tím nejhorším, jež zároveň do určité míry pošlapává kvality snímku je komediální vložku přihlouplého detektiva. Ten mne zpočátku dost rozčiloval, ale když se nad tím člověk zamyslí, tento film by rozhodně divák neměl brát příliš vážně. 55% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Takto by vyzeral John Wick, keby bola akcia komplet CGI. Super duper poldovi, ktorý v úvodnej akcii príde o zrak, unesú dcéru a tak sa ju vydá hľadať. Ani jeho hendikep ho nijak neobmedzuje, lebo po krátkom výcviku sa z neho stane novodobý Zatoichi. Nečakane sa k nemu pridá totálna psychopatka, ktorá sa nevie celý film rozhodnúť, čo vlastne chce. Naviac majú spoločnú minulosť, čo divák vie od začiatku, ale Zatoichimu to nie a nie dôjsť. Asi až taký super duper nebude. Alebo je nielen slepý ale aj hluchý. Dej je nefunkčná hovadina. Postavy komické. Či už blbý hlavný hrdina alebo trápni záporáci. No a akcia? Komplet CGI mizernej kvality jak z nejakého štvrtotriedneho seriálu. Vo filme nepadne ani jeden reálny výstrel. Všetko otravné CGI iskričky. Vzduchom síce nelietajú mizerné CGI helikoptéry ale po výbuchoch trápne CGI autá. No a bitky? Zložitejšiu choreografiu tu nehľadajte a všetky chvaty pôsobia umelo. Andy, Andy, toto proste nie je ono. Máš na viac chlape. Oveľa viac. Tu predviedol veľký prd. Celkovo to je akčniak, ktorý uspokojí len nenáročných fanúšikov súčasných digibordelov. Jednu hviezdu dávam za sexy psychopatku. Ale urobiť z tých 40 kg mušej váhy nebezpečnú mašinu, ktorú musia policajti od strachu spútať lepšie ako Hannibala Lectera, bolo fakt komické. 2/10. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Na stupnici amatérskeho kokotizmu jedna až desať je tento film čistá dvadsiatka. Slepý vandrák vyzlečený z uniformy kade chodí tade facká všetko na okolo, od kvetináčov po pol tonových šéfov mafie, ohýba časopriestor a predvádza svoje lacné kung-fu, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Leoš Mareš, len aby zachránil svoju ušatú dcéru zo spárov tragéda, ktorý by si bez svojho lokaja nedokázal ani objednať čínu. A pri tom začiatok vyzeral ako tak sľubne... ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ještě tak deset let zpátky jsem očekával každou hongkogskou novinku s nadějí, že režiséři vratěj kvalitou filmy na úroveň silný trojky( Woo, Lam, Tsui). Poslední dekádu ale už hong-kong neexistuje v tý samý podobě, a filmy spolkla Čína. A jde to s místní kinematografií od desíti k pěti. Tohle má limity zejména s přihlédnutím, že hlavní hrdina je slepý, a pak je ten film neuvěřitelně uspěchanej, až zběsilej. Ani se mě to nijak moc nelíbilo. 50%. ()

maramashi 

všetky recenzie používateľa

Ja sa pridávam k AffectedFace-ovi a EvilPhoEniX-ovi a ten film žeriem. V podstate ako keby Čína prerobila Daredevilla akurát že neobsahuje kolónku "Podľa MARVEL comics". Pre prefilizofovaných toto bude ako sebapoškodzovanie tupým nožíkom ale pre milovníkov akcie a material-arts toto bude guilty pleasure jak sviňa. Hneď na začiatku máme scénu na súde kde dostávame prvú akciu a hlavný zvrat kde naša mierne arogantná hlavná postava prichádza o zrak. Následne sa film rozbieha a nabieha únos dcéry a náš daredevillko to berie do vlastných rúk. Jasné jasné, je to trošku pritiahnuté za vlasy, je to mierne superhrdinské a zápletka ako keby v nej mal hrať Liam Neeson. Na to že režisér je nováčik tak mu nemám poriadne čo vytknúť, akcia bola úkažková a konečne v správnom prostredí na súboje (súdna sieň, garáž, bytovka) až mi to miestami pripomínalo prvý diel Raidu. Humor moc v takýchto film nemusím ale pripečený policajný komisár bol skvelou postavou až mi pripomínal Moma z Drž hubu! Filmu naozaj nemám moc čo skritizovať a určite jedno z najväčších prekvapení za rok 2022. Lepšia štvorka 85% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v štúdiách Hengdian World Studios v meste Dongyang na východe Číny. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama