Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo vojenskej nemocnici v Arizone tlačia nadriadení na kapitána Newmana (Gregory Peck), ktorý vedie psychiatrické oddelenie, aby sa príliš nevŕtal v psychike svojich pacientov, ale čím skôr ich posielal späť na frontu. To ale nie je možné, lebo vojaci tam prichádzajú v hroznom psychickom stave. Medzi najhoršie prípady patria plukovník Bliss (Eddie Albert), ktorý reaguje len na meno Pán Budúcnosť, kapitán Winston (Robert Duvall), ktorý po tom, ako prežil niekoľko mesiacov ukrytý v pivnici na nepriateľskom území, je apatický a stále upadá do spánku, či desiatnik Jim Tompkins (Bobby Darin), ktorý svoje problémy zakrýva nadmerným pitím alkoholu. Veľkou pomocou na oddelení sú pre Newmana hlavne "vtipálek" desiatnik Leibowitz (Tony Curtis) a poručík Corumová (Angie Dickinson). (Dale)

(viac)

Recenzie (6)

pankreminek 

všetky recenzie používateľa

Výborný téma, skvělý obsazení, úžasně zahraný (hlavně Bobby Darin) a co je na tomhle filmu nejlepší, strašně sympatické postavy. Neni tu žádná otravná postava, všichni se chovají logicky a každej pacient je něčím zajímavej. Trochu mě překvapilo, že se to vymklo klíšé té doby (vlastně jakýkoliv doby) a ani tu nedošlo na žádný romantický pokusy o kojtus mezi hlavními hrdiny a tím samozřejmě nemyslim pořádnou chlapskou zábavu mezi Peckem a Curtisem. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Namakany film zo psychiatrickej liecebne. Praveze vojaci  si musia liecit traumy sposobene Druhou svetovou vojnou. Ta zanechala pekny masaker za sebou, najnicivejsia vojna  v dejinach ludstva bola prave Druha svetova Vojna   : 77 % ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Aj z vojenskej psychiatrickej liečebne sa dá vyrobiť vkusná a príjemná komédia. Nie je to samozrejme len o humore. Film bez záporných postáv sa nesie v znamení skvele namiešaného koktailu, kde patrí aj účasť hercov. Postava Tonyho Curtisa však veľmi pozitívne vyčnieva. Piata recenzia. ()

danecek24

všetky recenzie používateľa

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (4) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herec (drama) - Gregory Peck, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bobby Darin, Nejlepší film (podporující porozumění) - David Miller ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama