Reklama

Reklama

ARTHUR: Prekliatie

  • Česko Arthur: Prokletí (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alex je už od detstva fanúšik filmu Arthur a Minimojovia. Na svoje 18 narodeniny ho jeho najlepší priatelia prekvapia a vezmú do domu, kde sa film točil. Nikto z nich netuší, že ide o zlovestnú a smrteľnú pasť. Z detského sna sa čoskoro stává hrozná nočná mora. (Magic Box)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (39)

exe. odpad!

všetky recenzie používateľa

Prečo vždycky prerábky slávnych rozprávok v horor vždy končia totálnym fiaskom a ja ako fanúšik hororov sa na nich vždy teším a nakoniec zostanem sklamaný, že taký potenciál skončil tak zle. Reč je už o zmieňovanom Arthurovi a minimojovia, ale aj o Mackovi pú, ku ktorému som tiež napísal recenziu, trošku dlhšiu recenziu, čo bolo na danom filme zlé. Pôvodne ma to ale nejak nelákalo a neviem prečo, lenže keď som zistil, že scenár písal Luc Besson, čo je veľké meno, jedno z najväčších mien Hollywoodu, tak som neodolal a pustil som si to, hoc s tým vedomím, že Luc má úž svoj vek, ale toto som fakt nečakal. Dej nie je nejako extra zaujímavý, dospelý chalan má rád Arthur a minimojovia  a  kamoši mu chcú spraviť radosť tým, že ho vezmú do originálneho domu, kde sa daný film natáčal a postupne začnú miznúť. Nápad dobrý, ale zrealizovanie bolo nudné, bez štipky nápadu, originality, herci nič moc a vraždy skoro vždy mimo kameru, postrádalo to akúkoľvek logiku, správanie a jednanie postáv, jak je v hororoch klasika, tupé a chaotické. Postavy, ku ktorým som si dokázal vytvoriť negatívny vzťah, keď som videl ten ich acting, rozhodnutia klišé nad klišé a v druhej polovici je už snaha o napätie, ktoré nie je nič moc, ale nejak sa to pozrieť dalo a uvažoval som aspoň o jednej hviezde. Potom však prišlo bravúrne "rozuzlenie", ktoré zabilo klinec do rakvy tomuto filmu a nemôžem hodnotiť nijak inak jak odpadom. To vážne nevedeli vymyslieť nič originálnejšie? A toto ešte k tomu hrali v kinách? No ja fakt nemám slov. ()

JerryMalfoy97 odpad!

všetky recenzie používateľa

Něco tak špatného, hloupého a nudného jsem dlouho neviděl. Čím bych jen začal. Chování hlavní postavy v určitých chvílích nedává žádnej smysl. Chvíli je to retardovanej fan boy minimojů a v další scéně vostrej týpeček. A celkově i zbytek postav se chová jako by byli totální retardi. Dále třeba hudba, ta se mi ani trochu nehodila k daným scénám a celkově, kamera typická pro francouzskou komedii, ale určitě ne pro horor. Scénař psali snad za pochodu páč tu nic nedávalo logiku. A ten závěr filmu mě rozsekal. Absolutně o ničem a špatný ve všech směrech. 5% ()

Reklama

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Partia fanúšikov pôvodného filmu sa vyberie stanovať k domu, kde sa rozprávka natáčala. Všetko sa ale zvrtne. Promo texty písali, že máme očakávať nočnú moru, no to sme fakt dostali, ale logickú a hlavne filmovú. Nie som zaťažený na hľadanie logických chýb, veľakrát to aj odpustím, keď je film dobrý, no tu boli tak očividné, že som to nezvládal. Príklad: Chlapca s okuliarmi naháňa niečo v lese, poriadne to nevidí, tak si dá dole okuliare, čiže bude vidieť ešte horšie a vtedy ho to dostane. To je už fakt na facku. Vlastne v celom filme nič nedávalo zmysel. Od správania postáv až po samotné vyústenie, ktoré snáď tvorcovia ani nemysleli vážne. Herecké výkony boli ďalšia katastrofa. Už pekne dlho som nevidel nič kostrbatejšie a neprirodzenejšie. Odkiaľ ich vyhrabali? Scenár, tu sa Luc Besson moc nepretrhol. Prišlo mi to ako taká lacná varianta na Wrong Turn, len bez cool mutantov, krvavých scén a brutálnych vrážd. Vlastne, v tom filme nič nefungovalo a možno dve scény by sa dali označiť za podarené. ARTHUR: PREKLIATIE je vyložene zlý film. Hlúpy ako stará Blašková, s hroznými hercami, bez atmosféry a napätia. Neurobte rovnakú chybu a ignorujte ho. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Film je do poloviny prostě jen snímkem o urbexu, přátelství a tom, jak hlavní hrdina dospívá a přestává žít pouze ve fikčním světě své oblíbené filmové postavy. Vše, co vypadalo jako fajn, milý, romantický film, se samozřejmě očekávaně zvrtlo a začal trailery slibovaný masakr, klasické hororové neduhy typu nelogické jednání postav (aneb když se třeba hrdinka zamkne ve stodole namísto toho, aby upozornila své kamarádky o pár metrů dál, že se něco děje) a v podstatě až takovou řadovou vyvražďovačku s očekávaným koncem (pachateli rozhodně nebyly žádné nadpřirozené síly). Co film vykreslil opravdu dobře, tak skupinu přátel, jejich vzájemné vztahy a to, jak to třeba jiskřilo mezi úhlavním představitelem Alexem a Samanthou. Zkrátka maličkosti, které nicméně celou partu přiblížily tak, že si k nim dokázal člověk udělat i nějaký ten vztah - o to depresivnější pocity poté. Stejně parádně dopadl casting, Mathieu Berger se velice blízce podobá Freddiemu Highmoreovi (Arthur a Minimojové) a působí tudíž jako ultimátní hrdina příběhu, který se pro svou vášeň přímo narodil. Obecně mi přišlo, že byli obsazení herci velice talentovaní napříč tomu, že to pro některé byla vůbec herecká premiéra. Ve výsledku jde nicméně o skoro až zbytečný horor, který mohl být klidně pohodovějším dramatem zaměřujícím se spíš na mezilidské vztahy a dospívání, než aby to celé zničil prvoplánovou vyvražďovačkou. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Priemerne zrežírovaný "hororový" snímok, ktorý sa z teenagerskej selanky presunie cez tajomno až po totálny slasher. Mix rôznych žánrov, z ktorých ani jeden nefunguje dobre. Úplná katastrofa to síce nebola, ale od Bessona by som očakával určite podstatne viac. Tú tretiu hviezdu dávam za celkom sympatické herecké obsadenie, inak ale tento film nemá čím zaujať. 50 % ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (8)

  • Film se odehrává v rozmezí 10 let. Úvodní pasáž je v dětství a zbytek filmu v době, kdy je všem představitelům zhruba 18 let. (noelcoward73)
  • Natáčanie trvalo len 33 dní a prebiehalo v tajnosti v lete 2020 v Normandii medzi lockdownami. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama