Reklama

Reklama

Krajinu Jhamora rozdeľujú predsudky dvoch národov, ktoré tu žijú - Nohrin a Lockni. Okrídlení Nohrinovia sú páni oblohy a Lockniovia využívajú mystické sily zeme. Keď sa Delgo, tínedžer z rodu  Lockni, zblíži s nohrinskou princeznou Kylou, nepriateľstvo medzi oboma národmi ešte väčšmi vzrastie. To je ideálna situácia pre cisárovnú v exile, ktorá sa pripravuje na svoju pomstu. S pomocou chytráckeho zradcu a dvoch nemotorných sluhov cisárovná unesie Nohrinskú princeznú a vinu hodí na Delga, aby vyprovokovala medzi oboma znepriatelenými národmi vojnu. Delgo je zúfalý, snaží sa očistiť svoje meno a zachrániť princeznú. So svojím odvážnym priateľom Filom sa vydáva za Nohrinským veliteľom. Podarí sa Delgovi dokázať svoju nevinu, vyslobodiť princeznú, odhaliť zradcu, ukončiť vojnu a zjednotiť oba národy, skôr než bude neskoro? (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (28)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

DELGO je nezaujímavý ( nie v zmysle neoriginálny ) CGI animák, kde sa pomerne vysoký ( nezávislo zriadený ) rozpočet na takýto druh filmu, stratil zrejme v neustálom naťahovaní pri tvorbe. Pretože výsledná forma, rozhodne k tým utrateným miliónom dolárov, nepasuje. Ktovie, koho by tento snímok zaujal natoľko, aby si ho pochvaľoval? Deti, ktoré pred tým nikdy nič podobné nevideli? Divákov, ktorý proste nemajú cit pre filmové umenie a berú ho ako fastfood? Alebo len samotných tvorcov ( myslím, že nie )? ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Prečo by som sa mal na niečo hrať, páčilo sa mi to. Klasický sci-fi/fantasy súboj medzi dvomi znepriatelenými rodmi - intrigy, súboje, láska... Akcie je dosť, občas aj dáka dobrá hláška padne a pomerne rýchlo to odsýpa. Dal som štyri šutre SÚBOJU O PLANETU TERRA (od ktorého si Cameron určite požičal viac), tak prečo nie aj teraz... ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Nudné, nezajímavé, i ta sotva hodina a půl se příšerně táhla. Jediné, co se mi líbilo, tak zasazení, ale zbytek... primitivní příběh, možná celkem ucházející postavy, které dokonce v několika případech i umíraly (po této stránce to bylo takové lehce drsnější), ale to by bylo všechno. A z humoru se toho taky moc nevydolovalo. PS: Kdyby Avatar nevyšel o rok později, i bych řekl, že to má zejména dva prvky ukradené z něj. Takhle nemohu nic takového stanovit. ()

DavidS. 

všetky recenzie používateľa

"Shakespearovské drama" o dvou znepřátelených národech, které zachrání láska... S tím rozdílem, že jedna rasa vypadá skoro jako lidé s vílími křídly, ta druhá jako drakové z Enemy Mine a celé je to ohrané a nudné. Animace podprůměrná... Postavy, které mají být vtipné, jsou jen zoufle trapné... Nic na tom nezachrání ani dabing známých herců, sem tam originální létající potvora a look několika prvků z tohoto fantasy světa... Zbytečné i pro nejmenší, pro které bude příběh příliš vážný a nezábavný... ()

merigieren 

všetky recenzie používateľa

Je to klasická 3D pohádka, máme tady 3 strany, ztoho jedna (královská) pomocí generála kuje pikle s Odpadlíky a skrz princeznu osnuje plány na mír s Ještěrkami. Ve filmu narážejí na nenávist a odpuštění, které spolu tak nějak bojují. Každá ze dvou stran má figurku podobnou oslíkovi ze Shreka a nejaké další zajímavé schopnosti (ovládání kamenů, létání). Pokud máte rádi klasické animáky, kdy praštíte obra kladivem do hlavy a on si toho nevšimne, stylem Tazmánský čertík, tak se budete celkem často smát. Je tam dost narážek a vtípků propletených celým filmem, občas nějaké to poselství pro voliče ODS a hodně vydařená animace. Jinak Mrazíkovy titulky jsou hodně zcestné (jako by ten film ani neviděl, jen přeložil txt), raději jsem si vytvořil vlastní... ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • James Cameron byl obviněn, že z tohoto filmu opsal hlavní dějovou linii ke svému filmu Avatar (2009). (Tasartir)
  • Film byl financován ze soukromých zdrojů. (HellFire)
  • Původně měl být film prvním dílem trilogie. (D3VIL)

Reklama

Reklama