Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Apríl, píše sa rok 1912. Na palube luxusného zaoceánskeho parníka Titanic, smerujúceho z anglického Southamptonu do amerického New Yorku, to nie bezdôvodne vyzerá ako prehliadka horných desaťtisíc starého kontinentu. Každý, kto niečo znamená a môže si to dovoliť, sa totiž chce zúčastniť nesporne najdôležitejšej spoločenskej udalosti roka, ktorou plánované prekonanie Atlantiku v rekordnom čase určite je. Každý z pasažierov si so sebou okrem klasickej batožiny prináša na loď i svoje vlastné, viac či menej odvážne túžby - a samozrejme i nejaké tie starosti a trápenia. Tak napríklad prekrásna Isabella (Catherine Zeta-Jones), ktorá sa nalodí bez svojho o poznanie staršieho manžela a osud jej práve tu, na Titanicu, do cesty opäť privedie jej dávnu lásku Wynna (Peter Gallagher), čo ju vystaví obrovskému pokušeniu. Alebo pôvabná Madeleine (Janne Mortil), čerstvo vydatá za multimilionára Johna Jakoba Astora (Scott Hylands), ktorú kvária obavy, že ju newyorská smotánka medzi seba neprijme, či zúfalý vreckár Jamie Perse (Mike Doyle), ktorý sa zaľúbi do naivnej imigrantky Aase (Sonsee Neu) a rád by uveril, že v Novom svete ich čaká špoločná budúcnosť a lepší život... A na palube sa nachádza i J. Bruce Ismay (Roger Rees), šéf lodnej spoločnosti, ktorej Titanic patrí. Podľa neho je totiž loď, na ktorú je naozaj veľmi hrdý a ktorej premiérovú plavbu by si preto nenechal ujsť za žiadnu cenu, zosobnením absolútnej technickej dokonalosti – a keďže ju považuje za nepotopiteľnú, verí, považuje záchranné člny za zbytočnosť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (46)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se vzalo něco z Cameronova Titanicu a něco by se vzalo tady, dal by se z toho uplácat docela slušnej film. Tady se příběh jakoby drobí mezi větší množství postav, takže část před katastrofou neni takovej romantickej kýč jako v Cameronově verzi. Navíc Catherine Zeta-Jones aspoň neni taková strašná afektovaná kráva jako Kate Winslet. Katastrofická část je ovšem laciná, až z toho bolej oči. Oba filmy hodnotim stejně. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že první romantická polovina byla srovnatelná, ne-li lepší než v o rok novější verzi. Samozřejmě, druhá polovina se s tou Cameronovou nemohla vůbec rovnat (přeci jen se jedná o TV film), zvláště v technických prvcích je Cameron naprosto jiná liga. I když mi bylo jasné, že nasnímání potopení lodi asi nebude hlavním cílem filmu, i tak jsem velmi zklamán, jelikož tato část byla strašně odbytá (ani ne minuta prostoru). Stejně tak mě finále nezaujalo ani emocionálně, takže jsem nakonec koketoval i s menším hodnocením, nakonec ale přeci jen tři kvůli první části. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,BOH PREDSA LEN EXISTUJE.“ ,,ÁNO, A CHCE, ABY SI VYPILA POLIEVKU!“ __  ,,Titanic“ Roberta Liebermana som prvý krát videl v marci 1998 na Nove – ako podotýka Lima -, teda v čase, kedy Cameronov opus magnum dobýval kiná. Aj dôvod vzniku tohto filmu preto možno hľadať najmä v podobe ,,predfilmu“ , akejsi ochutnávky pre nedočkavých divákov, ktorý na druhej strane mohol u menej skúsených divákov  vtedy ozaj vyvolať dojem, že sa dívajú na trojhodinový oscarový veľkofilm, rozseknutý pre potreby televízie do dvoch častí. Užívatelia a diváci môžu oba filmy porovnávať iba z dôvodu rovnakej doby ich vzniku, avšak aj to končí keď sa pozrú na diametrálne rozdielne rozpočty oboch projektov. V tomto smere si tvorcovia TV verzie zaslúžia istý obdiv za to, že boli schopný nakrútiť celý film za sumu, ktorá v hollywoodskej verzii išla iba do reklamy. Technické spracovanie je nutné brať s ohľadmi na dané možnosti a potopenie Titanicu je tu znázornené   v ,,tradičných, dramatickosť  vyvolávajúcich“ spomalených záberoch a prekrývačkách. Obsadenie je bez jednoznačných hlavných hrdinov a ľúbostnú líniu medzi – ešte neobjavenou hviezdou – Catherine Zeta-Jones a vtedy obľúbenou televíznou star Petrom Gallagherom , označovanú za červenú knižnicu, si scenáristi vypožičali z novely Morgana Robertsona Márnivosť, pojednávajúcej o fiktívnej skaze lode Titan, ktorá o 14 rokov vopred predpovedala celú katastrofu. Vzhľadom na všetko uvedené ide o absolútne čisté 3*. (1800. hodnotenie, 47. komentár k filmu) ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se docela povedlo. Podle hodnocení jsem od této verze námořní katastrofy moc nečekal, ale byl jsem opravdu příjemně překvapen. Dalo se na to opravdu docela dobře dívat, příběhové prvky byly zajímavé a herci výborní, hlavně Tim Curry a Zetka. I katastrofa byla dobře natočena, jen finálové potopení mohlo být lepší. A poslední půlhodina z Carpathie byla vcelku zbytečná, ale jinak mohu doporučit. 85%. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Tv inscenace, na kterou Vladimír Železný vyčůraně dělal reklamu záběry z Cameronova Titanicu (mimochodem, zase mu to prošlo). V této souvislosti se obracím na movie(ho), který již v několika svých komentářích se otírá o Cameronův velkofilm: "Movie, já chápu že tvá nenávist vůči tomuto filmu je nezměrná, ale už s tím začínáš trochu nudit. Tahle verze té Cameronově nešahá ani po kotníky, ať dějově, tak i filmařsky. " ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (8)

  • Prvý film o Titanicu, ktorý ukazuje ako sa loď rozdelila na dve časti. (Zaara)
  • Natáčení započalo 8. července 1996, skončilo 3. září téhož roku a probíhalo v kanadském Vancouveru. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama