Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Predošlý diel filmu Scary Movie bol o tom, ako šestica kamarátov (Buffy Shanon Elizabeth, Brenda Regina Hall, Cindy Anna Faris, Greg Lochlyn Munro, Shorty Marlon Wayans a Ray Shawn Wayans) v lete vrieskala, lebo im šiesty zmysel napovedal, že Halloween pripadol na piatok trinásteho. Skupinka mladých tínedžerov totiž pred rokom zrazila, okradla a hodila do mora chudáka, ktorý - ako sa zdá - prežil a teraz začína študentov zabíjať. Nosí pritom čierny plášť a na tvári má bielu masku. Takže ani vlastne nevieme, či je to ryba alebo niekto úplne iný. Nezáleží však na tom sme totiž v paródii. A to na rôzne hororové filmy posledných rokov: Vreskot, Záhada Blair Witch, Šiesty zmysel či Matrix. So známou partiou kamarátov sa stretávame aj v ďalšom pokračovaní. V úvode sa dvaja nekonvenční kňazi snažia vyhnať z Megan Voorhees (Natasha Lyonne) zlého démona, ale nie všetko sa im darí podľa plánu. Neskôr partia kamarátov pokračuje v štúdiu na kolégiu a snažia sa zabudnúť na incident z minulého roku. Avšak profesor Oldman (Tim Curry) a jeho paralizovaný asistent Dwight (David Cross) sa rozhodli, že urobia výskumný prieskum v Pekelnom dome. Na jeho uskutočnenie však musia do domu vlákať partiu kamarátov. Aj sa im to podarí. Keď partia vojde do Pekelného domu, Cindy zbadá krvavé stopy, vedúce do tajomnej komnaty. V nej nájde denník a obraz starej pani, ktorá sa na Cindy nápadne podobá. Pekelný dom má však aj svoje ďalšie tajomstvá, ktoré musí partia kamarátov objasniť, čo ako sú strašidelné a nebezpečné... Film Scary Movie je jednoznačne filmom bratov Wayansovcov. Traja z piatich bratov sa podieľali na jeho vzniku: Keenen Ivory Wayans ako režisér a herec v prvej časti, Shawn a Marlon Wayans ako spoluscenáristi a herci v oboch častiach. Obaja sú skôr herci, ale zdá sa, že ich nápad s filmom Scary Movie, ku ktorému majú napísanú už aj tretiu časť, bol veľmi úspešný. Marlona Wayansa istý čas sprevádzala aj smola, pretože mal hrať vo filme Batman sa vracia, ale nakoniec vo filme nehral. Režisér Tim Burton mu sľúbil rolu Robina v pokračovaní Batman navždy, ale nový režisér Joel Schumaker ho preobsadil a Robina si zahral Chris O´Donnell. Keenen Ivory Wayans je najstarším a evidentne najtalentovanejším členom úspešnej hereckej rodiny. Aj on je predovšetkým hercom už od mladosti ho k tomu ťahalo jeho exhibicionistické srdce. Dnes je aj režisérom, scenáristom i producentom, ktorý má po úspechu Scary Movie pred sebou sľubnú budúcnosť. Ako režisér debutoval v roku 1988 filmom Dostanem ťa, darebák, avšak širšiu popularitu získal sériou televíznych show In Living Color, na ktorých sa podieľal ako autor, interpret i režisér. V súčasnosti nakrúca podľa vlastného scenára film Biele kuriatka a ako režisér a v jednom prípade i producent pripravuje aj ďalšie dva filmy (Homey the Clown, Incredible Shrinking Man). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (536)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že tu máme stejný tvůrčí tým jako u prvního dílu je pro mě ten kvalitativní propad oproti jedničce dost těžko pochopitelný. Tentokrát už ubylo trefných černohumorných vtípků, ale přibyly hlavně ty nechutný který se sice snaží tvářit vtipně, ale moc to nefunguje. Navíc v tomto případě nemusím moc filmy které tu jsou primárně parodovány. I když ta úvodní scéna s Vymítače ďábla ještě docela ušla, ale pak už to jde jenom dolů, Wayansovi už trochu místy docházely nápady už v prvním díle, ale dokázal to nějak ukočírovat. Tady už se to trochu vymklo a jediný štěstí je, že další pokračování už převzal jiný tvůrčí tým. Každopádně nebudu nějak přehnaně kritickej a ty dvě hvězdy si to vyslouží, ale dobrá parodie vypadá jinak.40% ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nejhorší díl z prozatimní čtyřdílné série a je mi tak trochu líto, že tahle úchylárna patří k jinak celkem povedené sérii parodií s titulem Scary Movie. Záplava nechutného, fekálního a trapného humoru tady překračuje všechny únosné meze, takže ta jedna slabá hvězda je za praštěnou sympaťačku Annu Faris, za sexy pohled Kathleen Robertson a za ty asi tři povedené fóry. Nikdy více. ()

Reklama

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Film od odpadu zachraňuje pouze scéna vymítání a Anna Faris. První díl byl omnoho zábavnější než tenhle. Spousta vtípků je podáno takovým způsobem, že to vypadá, jakoby autoři chtěli diváka k zasmání donutit. James Woods svou roli zahrál perfektně, ale proč zde musí hrát i Tim Curry je mi záhadou. Jeho hraní není vůbec zábavné. O hereckém výkonu Tori Spellingové se raději ani zmiňovat nebudu. Prostě a jednoduše nezábavná parodie. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jeste vetsi uchylarna nez prvni dil. Z prvniho dilu se vratil jen nekdo, nastesti ty zasadnejsi postavy zustaly, plus v mini rolicce pribil genialni James Woods. Jinak film je zas paradni parodie reklam, filmu a znamejch scen, obohacena o nejaky ty nechutnosti a pekelne dementni postavy. Necekejte ani sekundu neceho inteligentniho, proste naprosto idiotskou a skvelou parodii a budete se skvele bavit jako ja a to uz sem na to cumel asi po paty. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Pár (doslova) zdařilých buranských gagů zde je a vzhledem ke krátkosti stopáže to překvapivě je celkem k vydržení... Místy. A to je také jediný důvod proč tak vysoké hodnocení, jelikož ač tvůrci evidentně v žánru mají nakoukáno, tak postrádají smysl pro humor. Zda to je či není u parodie podstatné si přeberte již sami... ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (31)

  • Když vejde kněz (James Woods) do místnosti, lze vidět kadibudku, která následně v další scéně zmizí. (KajusaK)

Súvisiace novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (viac)

Reklama

Reklama