Reklama

Reklama

Príbeh drevorubača

(festivalový názov)
  • Česko Příběh dřevorubce (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život drevorubača Pepeho v idylickej fínskej dedine sa v priebehu niekoľkých dní rozpadne na kúsky, no zdá sa, že on s tým nemá žiadny problém. Akoby poznal nejakú hlbokú pravdu o samotnej existencii. (MFF Cinematik Piešťany)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (16)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Do vyhadzovu z práce ide o kvalitnú expozíciu, potom ale postavy neriešia to, čo by mali riešiť a začnú filozofovať nad zmyslom života. V podstate úplne bezcieľne. Film by chcel fungovať ako "festivalová haluz", najlepšie pre nahúlených teenagerov a dvadsiatnikov alebo hard core fans severskej inakosti. Výsledok pôsobí ale tak divne a síce ide odnekiaľ, ale nikam. Čo je mimochodom jedna zo zásadných otázok filmu; odkiaľ ideme a kam. Pričom odpovedať na ňu plnohodnotne nedokáže. Občas je to sranda, v drvivej väčšine stopáže som ale iba nechápavo pozeral na plátno. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi vtipný meta-nesmysl z finského zapadákova s dobrou minimalistickou hudbou. Inspirace komikou národních klasiků evidentní, v první třetině to dokonce vypadá na černou komedii v duchu finského Farga. Ale říznutím do sci-fi s mimozemskými motivy a scénářem, který fakt nemůže dávat smysl absolůtně nikomu, to Myllylahti totálně přepálil. [KVIFF] ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dostávaš polená pod nohy, bremená na chrbát a jóbovky jedna za druhou a ty máš stále v p***, pretože veď si Fín a tomu je na prvý pohľad všetko úplne u prdele. Trocha koskenkorvy a život malina aj keď stojí za hovno. Postavám niekedy trvá aj minútu, kým sa z nehybného stavu stane rozprávajúca osoba, ale to je také fínske. Dej v podstate bez zmyslu, film určený na festivaly, lebo tam sa umelecky zavzdušní každý už len nad tým, že videl obtlstlého severana v baranici. ()

cenitel odpad!

všetky recenzie používateľa

To byl snad jeden z nejhorších filmu v životě. Jsem si stále říkal: WTF? Tak byla to představa nebo ne? Místy satira, černá komedie, totální ulítlosti, prvky sci-fi s tou energetickou koulí v místnosti. Parodie, ale extrémně neprovedená. Finové blázni, režisér se scenáristou hodně mimo, ani neví co vlastně vytvořili. A ještě to dali na HBO MAX, očekával jsem klasický rodinný příběh, toto byl opravdu odpad a samotné postavy a jejich projevy. Bezmoční. Manželka si jen tak odjede pryč se synem a borec jde v noci v zimě XXX km domů😂 Příhoda se sekerou taky dobrý a nástup do hořícího auta, taky dobrý. Vše bráno s nadsázkou. Film bych zařadil do TOP3 nejhorších co jsem kdy viděl ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Nedokážem momentálne doceniť tento film, pritom je tieto podivnosti milujem. Navyše ak sa odohrávajú počas zimy. Ale včera, ked som film pozeral, bol som brutálne unavený a každé ich nemé čumenie do prázdna s otvorenou hubou, ako teľa na nové vráta, bolo neuveriteľne iritujúce! A dej, akoby sa tiež nikam neposúval. Ba naopak, zdalo sa, že cúva. Neviem, dávam tri, ale druhýkrát to nebudem pozerať. Zase taká pecka to nebola. Možno, keby som bol čerstvý, by to bolo o niečom inom. Tie tri hviezdičky udeľujem skôr z princípu. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama