Reklama

Reklama

Africké královny

(seriál)
  • USA African Queens
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Obsahy(1)

Vzestup a vláda angolské královny Nžingy na pozadí rodinné zrady a politické rivality. Kombinace hraného seriálu a dokumentu. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (5)

*CARNIFEX* odpad!

všetky recenzie používateľa

Presne kvôli takto zmýšľajúcim ľuďom ako je užívateľ "NikiVai", ktorí sa ani na sekundu nezamyslia nad tým, čo dokážu vypustiť z chriapy - ide celý svet do piče. A potom aby ti nebolo ľúto takých, ako je "Arsenal83", ktorý sa reálne odrážajú od hodnoty historických faktov. Už aby sa na tento svet konečne zjebal asteroid, lebo nám skutočne nič iné nepomôže. Celý tento skazený svet plný idiotov s primitívnymi názormi, ktorý ešte aj dostávajú priestor na vyjadrenie, si nezaslúži nič iné, ako skazu. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Komentár NikiVai dokonale dokumentuje to, čo dnešnej mládeži stačí k životu - Instagram a Netflix. A potom si myslia, že sa ich vedomosti OBOHATILI. Pritom ich ani nenapadne, že program s ledva niečo cez 30% asi nebude mať toho veľa spoločného s pravdou. A ani nerozpoznajú netfluxovskú propagandu, ktorá prekrúca dejiny, robí z čiernej kráľovnej pomaly humanitárnu pracovníčku, hoci bola rovnako vrahyňou, ako ostatní okolo nej - v stredoveku/novoveku predsa nič výnimočné, že otroctvo nebolo len doménou hnusných bielych ľudí, ale že sa zotročovalo po celej Afrike medzi čiernymi navzájom a že sa tam zotročuje dodnes. Z tvrdej vladárky sa robí anjelik len pre pohlavie a farbu pleti, aby sme opäť ukázali tú silnú ženu, čo sa vzoprela útlaku. Netflixovskému dejepisu sa dá veriť asi tak ako reálnej existencii superhrdinov. A v druhej sérii to idú ešte viac osrať, keď aj z legendárnej Kleopatry idú urobiť černošku z Rovníkovej Afriky. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • Seriál si za své zpodobnění Kleopatry jakožto černošky (přestože Kleopatra, dávní Egypťané ani moderní Egypťané nejsou klasičtí „černoši“) vysloužil silnou kritiku za přepisování historie a afrocentrismus ještě předtím, než vyšel. Egyptský právník Mahmoud al-Semary dokonce podal na Netflix u egyptského soudu žalobu. Byť krom kritiky zpodobnění Kleopatry napadl na Netflixu i domnělé „nerespektování islámských hodnot“. Později byla podána i další žaloba, tentokrát celým týmem právníků a archeologů, kteří též žádali o zákrok UNESCO, aby je podpořilo v požadavku na kompenzaci ve výši 2 miliard amerických dolarů či dokonce zákaz tohoto „dokumentu“ za překrucování egyptské historie. (vojtaruzek)
  • Kleopatra (celým jménem Kleopatra VII. Filopatór) ve skutečnosti nebyla afrického původu, nýbrž makedonského, po svém předkovi jménem Ptolemaios I. Sótér, jednom z generálů Alexandra Makedonského (Velikého), pozdějšího satrapy (guvernéra) části jeho říše, a po jeho smrti vládce a zakladatele Ptolemaiovského království (říše). Ptolemaiovská dynastie za účelem zachování „čistoty“ bohužel přistupovala i k incestu, včetně toho sourozeneckého. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama