Reklama

Reklama

Tiché dvojčatá

(festivalový názov)
  • Česko Tichá dvojčata (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ohromujúci skutočný príbeh sestier dvojičiek, ktoré komunikovali iba medzi sebou, je nakrútený podľa rovnomenného bestselleru. Aby unikli pred realitou, vytvorili si vlastný fascinujúci svet. V podstate už od detstva boli nepredvídateľné. Do školy chodili synchronizovane, zrkadlovo kopírovali svoje kroky, bez vysvetlenia sa v tichosti zastavovali. Ak ich niekto oslovil, boli schopné zrútiť sa na zem, opäť v dokonalej súhre. Spočiatku vystupovali na verejnosti ako nemé, ale nie vždy tiché. Zároveň mohli medzi nimi zdanlivo a bez varovania vypuknúť intenzívne výbuchy fyzického súboja. Vo veku ôsmich rokov sa dvojičky rozhodli prestať komunikovať s vonkajším svetom úplne. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo skôr "Insane Twins"! Spočiatku ma film vcelku chytil a videl som v ňom obrovský potenciál, no postupne moje nadšenie upadalo a upadalo, až som zostal dosť sklamaný z celého vývoja deju. Obe dievčatá mi išli takmer po celú dobu parádne na nervy, a nechápem na čo bola dobrá táto ich hra na mlčanie. Mali ich poslať do bláznivca hneď, a nie až keď narobili kopu škody. Vôbec som si k ním nevypracoval počas celého filmu žiadnu sympatiu. Škoda, dúfal som, že tento film so zaujímavou témou bude lepší... ()

Azurose 

všetky recenzie používateľa

Aby film měl šanci s divákem fungovat, musí se divák s protagonisty ztotožnit a fandit jim. To se mi ale u tohoto snímku nepovedlo. Film má krásný obraz, zvuk a výborné herecké výkony, avšak klopýtá na postavách a jejich zobrazeních. Sestry Gibbons mi jako sympaťačky nepřišly, a tak jsem vlastně ani neměl touhu zjistit, jak celý jejich příběh dopadne. Režisérce ale fandím, protože jde vidět, že na filmu odvedla kus práce a má skutečný talent - obojí ale ukázala zpracováním scénáře, který má hromadu nedokonalostí… [LFŠ 2023] ()

neumimfilm 

všetky recenzie používateľa

Film vzal moje všechno a rozdrtil to na kusy. Brilatní práce se stylem, narativem a herci. To samozřejmě Agnieszka Smoczyńska umí snad odjakživa. Nyní však každý aspekt filmové řeči svým pečlivým dotekem formuje do přesně mířeného bodavého úderu, který zasahuje každý nerv mého tělo a nenechá ve mně nic nedotčené.  Během filmu to odhaduju tak na 3,5 litru slz a po opuštění kina tak na 45 minut sezení na schodech před kinem a težkého prodýchávání... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Obeta jedna za druhú a puto, ktoré majú aj vedci problém rozlúštiť. Čistá festivalovka s dobrou hudbou. Vhodné skôr pre dokumentárny film než na film ako toto. Dve sestry uzavreté v telenovelovej katatonii, v problémoch so zákonom i tabletkami. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy Marjorie Wallace z roku 1986. (Arsenal83)
  • Natáčení mělo probíhat ve Walesu, kde se odehrál skutečný příběh. Kvůli pandemii covid-19 ale celé natáčení, až na pár záběrů, proběhlo v Polsku. (Azurose)

Reklama

Reklama