Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Michael Ransom (Reb Brown) a jeho tím Strike Commandos bol vyslaný, aby podnikli sabotáž na nepriateľskej vietnamskej základni. Misia sa však zvrtne zlým smerom a on ostane za nepriateľskou líniou, ale s pomocou civilistov sa mu podarí dostať späť. Keďže pri svojej anabáze džungľou naďabil na indície o prítomnosti sovietskych vojakov, rozhodne sa vrátiť a dokázať prítomnosť Rusov vo Vietname. V dedine už nachádza len telá zmasakrovaných dedinčanov, ktorí takto zaplatili za pomoc, ktorú mu preukázali. Brutálny ruský veliteľ Jakoda neušetril nikoho. Rozzúrený Ransom berie spravodlivosť do vlastných rúk a vydáva sa po stopách vrahov. Hodina zúčtovania práve nadišla. (beso74)

(viac)

Recenzie (13)

JFL 

všetky recenzie používateľa

První plnohodnotná matteiovská matlákovina z kvantitativně i campově plodné spolupráce tandemu Fragasso-Drudi-Mattei-Gaudenzi, čtveřice trashových fantastů a bezostyšných plagiátorů hollywoodských hitů. Před diváky videopůjčoven se tehdy prvně rozprostřelo širé pole juvenilní válečné fantazie načichlé "Rambem II", jež tvůrci dokázali dojit ještě v pěti dalších titulech. Zdejší množství naivity, absolutních rámů a přetlačeného herectví až dává vzpomenout na nedostižný vrchol blouznivého armíkovství "Smrtelná kořist", byť oproti bratrům Priorovým italští šejdíři disponovali výrazně vyšším rozpočtem. Ten nicméně spolkly exploze slaměných chajd a archivní záběry vrtulníků, takže se naštěstí nemohl propsat do hereckých kvalit či propracovanosti scénáře, jenž fascinuje svou až geniální prostotou a přímočarostí. ()

RetroMan 

všetky recenzie používateľa

Nejsou to Žhavé výstřely 2, ale jako parodie na Ramba 2 k pobavení poslouží. Brunovi se tentokrát zalíbil Sly natolik, že stvořil vlastní verzi, nelišící se od originálu, jen s mnohem nižší rozpočtem a tolik zmršenými scénami, že je toto právě důvodem nedospělé zábavy (např. záběry na vrtulník buď z jiných filmů nebo z dokumentů, souboje, výbuchy, samotná střelba stojí za zmínku, neboť Reba nemůže nikdo zasáhnout ani zblízka, vrcholem a jednou z mnoha perel je kosení rákosníků, přičemž Reb naznačuje střelbu a nato všichni Vietnamci padají tak rychle, jak jim Bruno nařídí). Strike One vrací úder. Fanouškům Ramba nedoporučuju, ale jestliže se chcete jen nenáročně pobavit, tak film toto kritérium splňuje. ()

Reklama

Chizkiyahu 

všetky recenzie používateľa

Reb Brown a.k.a. americký mesiáš pravdy a lásky a jeho režírující parťák Bruno Mattei tentokrát vykrádají Ramba ve velkém stylu. Na počátku Reb a jeho brutálně dobré nezastavitelné komando královsky podělají misi a všichni až na Reba jsou povražděni Vietcongem a vlastními zrádci, kteří na ně ještě pro jistotu vybuchnou pár bomb. Reb ovšem najde nový smysl života záchranou vesničky, na kterou útočí Rusové a Vietcong. Samozřejmě se mu to nepovede, vesnička je vyvražděna a velký mužný Rus ho opálí letlampou, zmlátí, prosmaží elektřinou a párkrát nechá prošlehat bambusovou tyčí, čímž ho kardinálně naštve. Reb se tedy vydá za pomstou a při tom vymlátí asi půlku Vietnamu, zníčí pro zábavu hlídkový člun ověšený děly (sólo!) a vypráví o svém dětství v zemi zmrzlinových stromů a džinů z lampy (fakt). Jak se tak prostřílí Vietnamem, tak válka skončí a tak se musí na pomstu chvilku čekat, než vystřílí nějaký úřad, zlého plukovníka popraví granátem a svému ultimátnímu nepříteli strčí další granát do držky. Bohužel se Rebovi za tuhle roli Oskar vyhnul, ačkoli si ho určitě zasloužil. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

No úžas, čo iné! RAMBO : FIRST BLOOD PART 2 ala italian chilli con carne. Bruno Mattei sa nikdy nestaral, či vykráda zombie hity, Terminátorov, či Robocopov, on proste miloval film. Tento jeho umelecký prírastok do rodinky eurotrash rip-offov, je na podobne rovnakej úrovni. Primárne ide o prestrelku s nekonečným prísunom nábojov a reťazovú reakciu mohutných ( v rámci Matteia ) explózií. Sekundárne ide o...ale to som už vlastne spomínal, FIRST BLOOD PART 2 námet s vygradovanými emóciami ( viď scénu Vietnamček, ktorý sa nedočká svojho výletu do Ameriky ). A záver, Michael Ransom ako Terminátor, ktorý vykosí celú Manilskú ústredňu Radekových poskokov. Bomba! ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Mattei si natočil aj svojho vlastného Ramba, respektíve jeho pochybne skopírovanú vykrádačku ( plus vyzbrojovacia scéna z komanda ), kde istý Reb Brown chodí džungľou, huláka ako ožran na Silvestra a hromadne kosí pyžamákov s trstinovými klobúkmi. Ono to má byť akože vážne, ale pritom sa zdá že je to akési demo Horúcich výstrelov. Keď sa Reb spravodlivo naštve, vrieska ako Céline Dion na cracku a postrieľa guľometom v jednej ruke celý Vietkong, prípadne sa znenazdajky vynorí z krovia, prezlečený za vianočný stromček. Komančovia ho síce chytia, mučia elektrinou, opaľujú autogénom, dokonca musí ťahať nejakú káru pričom ho šľahajú bambusmi, ale on ako by tam ani nebol, vôbec sa ho to nedotýkalo. Skoro ako ja v škole. Asi najsmiešnejšie však bolo ako vyprával umierajúcemu chlapcovi o krajine kde v riekach tečie čokoláda a tak strašne pri tom rumázgal, až som čakal kedy mu z nosa vyletí sopeľ čo by dosiahol až na podlahu. Film však má aj poriadneho záporáka, riadne osvalené hnusácke rusácke hovado čo po hrdinovi stále kričí - "AMERRIKÁÁNSKY!" Nakoniec po zásluhe skončí s granátom v hube a neostane z neho nič než tá jeho kovová zubná protéza. Proste klasický Bruno Mattei, ktorý obšľahol čo sa dalo a prekopal to svojim jedinečne hovnošpagetovým štýlom. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama