Reklama

Reklama

Po nás potopa

(TV film)
  • angličtina After Us, the Flood (festivalový názov)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

„Prečo je také teplo?” pýta sa mladé dievča počítačovej aplikácie. „Môže za to klimatická kríza.” Za dôsledkami spôsobené zmenou klímy nemusíme chodiť do horiacej Austrálie či topiacej sa Antarktídy. Pociťujeme ich aj u nás na Slovensku. Demänovská ľadová jaskyňa sa roztápa, dlhotrvajúce suchá ničia úrodu a extrémne horúčavy ohrozujú naše zdravie. To však ani zďaleka nie je všetko. Pokiaľ sa chceme vyhnúť najhoršiemu, každý z nás si musí zodpovedať jednoduchú otázku: „Ako chceš pokračovať?” (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

argus123 odpad!

všetky recenzie používateľa

ajaj alarmisticka lavicová agitka. Poroučíme vetru dešti :D Klíma sa mení, doba ladova sa skončila a bude sa oteplovať. To na tom nezmení žiada rezolucia EU ani ine aktivisticke somariny ktore ešte viac prehlbia ekonomickú krízu. Bohužial zmenu klímy zneuživaju lavicovy aktivisti na boj proti kapitalizmu a celá téma je tak silno spolitizovaná, čo je vidno aj v tejto propagande. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

"Úžitkový" televízny dokument, zaplatený Bratislavským regionálnym ochranným združením, bez väčších umeleckejších ambícii. Skôr stručne informujúci, ako sa situácia má a že zasahuje i nás, na Slovensku (čo je určite užitočná informácia, keďže tu máme tendenciu tváriť sa, že sa nás klimatická kríza netýka). Na takto krátkej stopáži sa nemá šancu dostať do hĺbky, ani si neviem predstaviť, že niekoho aktívne (napr. politicky) ovplyvní, no rád budem prekvapený. Trochu nepríjemne ma pobavila "pozmenená" verzia Zizekovej myšlienky o konci sveta, v sedemnástej minúte. Kritika kapitalizmu vie v súčasnom politickom diskurze byť stále tabu, našťastie mi dojem napravil záver o neudržateľnom systéme založenom na trvalom ekonomickom raste. Osobne by som ale uvítal dlhšiu stopáž, s výrazne rozvinutejšou kapitolou "čo môžem urobiť?". ()

Reklama

Galéria (15)

Reklama

Reklama