Reklama

Reklama

Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky

  • USA The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes
Trailer
USA, 2022, 101 min

Réžia:

Emma Cooper

Hudba:

Anne Nikitin

Hrajú:

Marilyn Monroe (a.z.), Anthony Summers (sprievodca), John F. Kennedy (a.z.), Robert F. Kennedy (a.z.), Shelagh McLeod, Tom Ewell (a.z.), Joe DiMaggio (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o tajemné smrti filmové hvězdy Marilyn Monroe, ve kterém zazní dosud nezveřejněné rozhovory s jejími nejbližšími. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Za mňa ako človeka, ktorý mal pred sledovaním o Marilyn len naozaj základné info, obstojný dokument. Dozvedel som sa podľa mňa všetko potrebné zo života jedného z prvých ženských sexsymbolov a čo na filme oceňujem najviac je jeho spracovanie. Žiadna snaha o umelé vytvorenie senzácie, či prehnané konšpirovanie. Jasné rozlíšenie toho, čo je fakt a čo je len domnienka či neoverené tvrdenie ( napr. pri rozoberaní smrti: nastolenie viacerých možných scenárov ako to mohlo (ale aj nemuselo) byť a na základe dostupných info a svedectiev vyvodenie najpravdepodobnejšej verzie, ako to asi bolo). Šmitec. Čo jediné zamrzí, je, že zo samotnej filmovej kariéry Marilyn sa toho dozvieme pomerne málo. Pri dokumente o herečke by som totiž čakal, že jej hereckej kariére bude venovaného podstatne viac priestoru. Inak však, takmer bez výhrad. Slabšie 4*a 70% ()

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Dokument je zložený z nahrávok rôznych ľudí, ktorí Marilyn poznali. Zaujímavý začne byť až ku koncu, kedy sa odhaľujú udalosti noci kedy zomrela-najlepsie sú nahrávky z odpočúvania jej domu. Prekvapilo ma, že Marilyn mala bližší vzťah s Bobbym ako s Jackom, respektíve mala pomer s oboma a ze Kennedyovci boli sexuálni predatori. Marilyn mi je luto-vyzerala byť veľmi nešťastná. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

tomu kdo má o MM alespoň základní povědomí tenhle dokument vlastně nic nepřinese. Je sice plný dobových záběrů a pracuje s audio nahrávkami samotné Marylin, ale nic nového a objevného tu neproběhne. Ke konci se samozřejmě otvírají spekulace ohledně její smrti (nové pro mě byla maximálně teorie se zapojením Kennedyovců do Marilynina úmrtí), ovšem nic se samozřejmě nevyřeší a spekulace o tom, zda šlo o sebevraždu, vraždu a nebo nešťastnou náhodu můžou vesele pokračovat...60% ()

Dobry_clovek 

všetky recenzie používateľa

Priserny dokument. Uz od zacatku, ktery byl neunosne natahovany, bylo zrejme, ze nic noveho se clovek nedovi a presne to se i stalo. Vzdy jsem mel z MM pocit, ze to je prazdna schranka, ktera tezi jen z toho, ze jde z jedne naruce do druhe a tady se to jen potvrdilo. Jenze v jejim pripade se tomu rika “ romanticke pletky s vlivnymi muzi “, zatimco pro zenu, ktera neni hollywoodskou hvezdou, bychom asi nasli kratsi a prilehavejsi vyraz. MM nebyla nejhezci a rozhodne nebyla ani nejnadanejsi herecka sve doby. Proste se vzdy tvarila tak prihlouple a bezbranne, ze na jednu stranu pusobila jako snadny sexualni objekt a na druhou stranu meli muzi pocit, ze ji musi ochranovat a pomahat ji. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Marilyn Monroe byla bohyně a ani po letech její sláva nevyhasíná. Nikoho tedy nepřekvapí, že každý produkt s jejím jménem jde stále na dračku. Ztracené nahrávky určitě nepřinesou nic nového skalním fanouškům. V rámci možností se však snaží sumarizovat její krátký, ale turbulentní život, který předčasně ukončilo záhadné úmrtí. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama