Reklama

Reklama

Recenzie (8)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Z malého opusteného Owena vyrastie gangster, len rozprávaniu chýba, čo je jeho biznisom. V jeho detstve úplne a neskôr v dospelosti trochu sa zameriava rozprávanie na odvrátenú stránku alkoholizmu (pri troche kreativity vieme nájsť na alkoholizme aj niečo pozitívne), no film sa nedokáže vyrovnať neskoršiemu švédskemu Korkarlen. Owen sa v dospelosti stáva vodcom gangu a nový district attorney mu vyhlasuje vojnu. Owen však voči nemu necíti extra animozitu, skôr mu padne do oka jeho priateľka. Ona sa rozhodne robiť charitu pre deti a rodiny z okrsku, v ktorom sa pohybuje Owen a vládne tam chudoba. Owen postupne preberá miesto jej nápadníka, či to je v krčme, záchrane detí z horiacej lode alebo venovania sa im, lebo sa nachádza v týchto situáciách, kde district attorney buď nie je alebo sa v nich nevie pohybovať. Ako gangsterka je film tiež slabší. Oceniť sa dá sympatický herec v hlavnej úlohe (jeho pohľad na mlieko príjemne rozosmeje), či humanistický pohľad na chudobu alebo odsúdenie alkoholizmu. Akcia je slabšia a zameriava sa skôr na grotesku. Z bojových športov vidíme box či pasovanie. Taký Douglas Fairbanks Sr. však pridal aj zápasenie a techniky na zemi. Ku koncu sa film snaží pridať okrem humanistického renomé aj to gangsterské, ale zlyháva v ňom kvôli predvídateľnosti deja a slabším postavám. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Príspevok ku gangsterskému žánru, o ktorom som nemal ani potuchy. O to viac ma prekvapilo jeho vyznenie. A rozhodne nejde o nič triviálne. Skutočne napínavý a majstrovsky ( na svoju dobu ) zrežírovaný príbeh, kde je čas a miesto na všetko, od romantiky cez akciu, až po drámu. Odporúčam hlavne fanúšikom nemých filmov. ()

Kass 

všetky recenzie používateľa

O gangsterovi bez gangstera. Dynamický film s velmi dobrou kamerou a střihem. Příběh se ovšem časem začne utápět v sentimentalitě. Co ho ale zdobí je formální neučesanost, těžící i z angažování lokálních neherců, která filmu dává jistou patinu a odér života ulice. Rockliffe Fellowes by mohl být dědečkem Marlona Branda. Ta podoba tam je. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Docela mě překvapuje, že v době filmových začátků se lidé přece jen nemuseli pořád zabavovat nějakými komediemi anebo fantaskními výjevy. "Regeneration" je poměrně drsné drama, které hned v prvních minutách akcentuje smrt, alkoholismus a vlastně i domácí násilí. Jde o gangy a já si říkám, jestli právě zde nebral Martin Scorsese inspiraci pro své "Gangy New Yorku". Akční scény mi skutečně Scorseseho spektákl připomněly. Velké, dojemné, silné. Na svou dobu velkofilm. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama