Reklama

Reklama

A Delicate Balance

všetky plagáty
Trailer
Kanada / Veľká Británia / USA, 1973, 133 min

Obsahy(1)

V průběhu tří dnů nahlédneme do intimního života staršího manželského páru, jejichž vztahy se navenek jeví jinak, než je tomu ve skutečnosti. Agnes (Katharine Hepburn) je silná žena, která řídí rodinu a snaží se ji udržet pohromadě. Její manžel Tobias (Paul Scofield) je slaboch, nedokáže čelit životu. S nimi bydlí Agnesina sestra Claire (Kate Reid). Popírá, že by byla alkoholičkou. Když se objeví dlouholetí přátelé, Harry (Joseph Cotten) a Edna (Betsy Blair), a jejich nešťastně provdaná dcera Julia (Lee Remick), „křehká rovnováha“ manželů je najednou ohrožena. (ilclassico)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

Blofeld 

všetky recenzie používateľa

Podle Albeeho výtečné hry vznikl neméně skvělý film. Vedle standardně dechberoucí Hepburnové zaujme Kate Reidová v roli její ironické sestry, ale trochu ruší místy zbytečně akční kamera. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné herecké výkony, užíval som si hlavne Scofielda a už postaršieho Cottena. Príbeh jasne postavený na predlohe divadelnej hry, s komorných obsadením a odohrávajúci sa v priestoroch iba dvoch izieb. Jadro tvorí prahprostá konverzovačka, v ktorej si postavy strojene navzájom vytýkajú súčasné i minulé veci, často i vynadajú. Všetko podľa predom danej šablóny, veľmi podobnej z iných 'divadelných' filmov, napr. Cesta dlouhého dne do noci, kde si rovnako zahrala aj Katka Hepburnová, ktorú ja príliš nemusím. Veľmi náročné na koncentráciu, ktorej nepridáva ani mohutná stopáž či vágny príbeh, nevhodný pre filmové dielo (iba pre divadlo). Vražedná kombinácia. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry, kterou v letech 1965–1966 napsal americký dramatik Edward Albee. V roce 1967 za ni obdržel Pulitzerovu cenu v kategorii drama. Hra se také objevila na českých a slovenských jevištích. (ilclassico)

Reklama

Reklama