Reklama

Reklama

Kůže v ohni

  • Španielsko La piel en llamas

Obsahy(1)

Adaptace mezinárodně uznávané divadelní hry se odehrává v blíže neurčené africké zemi. Odhaluje skrytou tvář ozbrojených konfliktů a zároveň zkoumá rozporuplnost zásahů vyspělých států ve válčících zemích. Válečný fotograf Frederick Salomon, jehož proslavil snímek dívky vyhozené do povětří při výbuchu, se vrací na místo, kde před dvaceti lety tuto legendární fotografii pořídil. Jede tam převzít ocenění, protože ho mnozí považují za klíčovou součást nedávného mírového úsilí v této neklidné zemi. Místní novinářka Hanna s tím však nesouhlasí a chce Salomona zabít z důvodu, který zná jen on sám... (Cinemax)

(viac)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dialógové, málo akčné. ale tematicky prínosné, téma vykorisťovania Afriky, dokonca pod humánnymi záštitami, ale aj daným humanistom je vlastne jedno, ako sa tam žije, hlavne, že je zárobok. Najväčšie západné demokracie totiž bezškrupulózne nahromadili svoje multimiliardové majetky na krvi iných. A robia to pod rôznymi vlajkami aj naďalej. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Film mi ponúklo HBO Max a nebol to zlý výber. Je z toho cítiť, že to je adaptácia divadelnej hry, čo film vždy do veľkej miery limituje. Tlačí sa veľmi na pílu a niektoré scény už nevyznievajú autenticky. Ale herecké výkony všetkých štyroch hereckých predstaviteľov snímku povyšujú na mnou udelené štyri hviezdičky. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Ja asi na toto ani nemám slov. Je to jeden z najsmutnejších filmov aké som kedy mal možnosť vidieť. Nízkorozpočtová dráma, ktorej komorná atmosféra sedí ako uliata, postavená na štyroch hereckých výkonoch, ktoré nemajú chybu a s hudbou na ktorú sa nezabúda. Tento film asi v OSN neuvidia radi. To bolo silných emotívnych 85 minút, že trvať to dlhšie tak to jeden nedá. Gradovanie príbehu ako z učebnice filmu a to si človek na začiatku myslí, že všetko vie. Je mi hrozne hrozne ľúto, že existujú také Idy, Hanny, Taishe, M……. Španieli idú bomby. ()

futislav 

všetky recenzie používateľa

Ač tento žánr nevyhledávám, tak musím dát plný počet. Skvělé psychologické drama. Nebýt Evropských zbrojařů a hamižnosti, vypadala by Afrika úplně jinak. Pár much se jistě najde, ale je to skvěle zahrané, sestřihané a konec se téměř celý film nedá odhadnout. To se opravdu povedlo. ()

Reklama

Reklama