Reklama

Reklama

Musíme prežiť: Fukušima!

  • Slovensko Musíme prežiť: Fukushima! (festivalový názov) (viac)
Krátkometrážny / Dokumentárny
Slovensko, 2022, 13 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi, v marci 2011, sa zrútili tri reaktory poškodené zemetrasením a cunami v jadrovej elektrárni v japonskej Fukušime. Všetci do 20 kilometrov od závodu boli evakuovaní, ale Naoto Matsumura sa rozhodol zostať - jediný z 80 000 ľudí. Krátky film z Fukušimy je prvým spin off filmom, ktorý samostatne predstavuje pripravovaný celovečerný dokumentárny film Musíme prežit o súčasných a budúcich dopadoch klimatických zmien na náš život. (Filmtopia)

(viac)

Recenzie (2)

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

No neviem, prišlo mi to, ako ako kedy autor chcel opäť vynájsť koleso... Tento dokument je presne taký istý ako množstvo podobných prác o Černobyľskej zakázanej zóne. Neviem, či autor nestihol/nechcel ísť na Ukrajinu (kvôli trvajúcemu konfliktu), alebo chcel byť "iný" a vybral sa na opačný koniec sveta do Fukušimy, ale nič svetoborné z nej neodniesol. Neoslovila ma ani diskusia po premietaní, kde autor opísal v širších súvislostiach svoju skusenosti z Japonska. To ma nezaujalo, ale paradoxne viac sa teším na jeho ďalšie projekty z tohto cyklu, tie zneli jednoznačne zaujímavejšie. Videné na AFF2023. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Film je součástí dokumentárního projektu „We Have to Survive“, jehož cílem je upozornit na současné a budoucí dopady klimatické nouze. (MFDF Ji.hlava)

Reklama

Reklama