Reklama

Reklama

Apokalypsa: Hitlerovo ťaženie na Východ 1941-1943

(seriál)
  • Česko Apokalypsa: Hitler míří na východ (viac)
Francúzsko, 2021, 1 h 44 min (Minutáž: 52 min, Alternatívna 2x43 min)

Epizódy(2)

Obsahy(1)

V júni 1941 sa rozhodol Adolf Hitler uskutočniť jedno zo svojich najriskantnejších ťažení: zaútočiť na Sovietsky zväz. A to napriek stále platnej dohode medzi Nemeckou ríšou a Stalinovým ZSSR . Operácia Barbarossa bola najväčšou vojenskou operáciou Druhej svetovej vojny. Ale aj najväčším Hitlerovým zlyhaním.   Hitler totiž nerátal s tým, že Spojenci, najmä USA, poskytnú Moskve takú rozsiahlu vojenskú a logistickú pomoc, a že ZSSR bude schopný zmoblizovať všetky svoje sily. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bez ohľadu nato, že sériu dokumentov pod názvom APOKALYPSA považujem za jednu z najlepších vôbec, tak dve mini série, ako: “Hitler mieri na Západ / Východ”, je jedna z najslabších. Netvrdím, že sú zlé, no k danej téme, sú ďaleko lepšie. Z úcty a rešpektu (4) pre oba. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Západ (x) šel jako po másle, invaze na Východ už nebyl žádný blitzkrieg, nýbrž Hitlerův epic fail. Zrádný tah a dehumanizace ruso-ukrajinských Slovanů, temný přízrak Napoleona 1812, bláto, vražedný mráz a spálená zem, Stalingrad jako začátek nacistického konce... Ač osobně preferuji první, ani druhá světová nepřestane fascinovat, díky cyklu Apocalypse za konstantně kvalitní mix kolorizace a vyprávění. Zde jako doprovod vřele doporučuji podcast Hardcore History a sérii epizod "Ghosts of the Ostfront". / "In Russia, hell is icy – it does not burn, it freezes." ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Apokalypsy sú super, ale táto je už taká recyklovaná, už sme veľa toho videli inde, a aj tá farebnosť nie je taká ohromujúca. V každom prípade ale hodnotné pohľady na to, ako sa Hitlerovcom nepodarilo dobyť vysnívaný Lebensraum. Stálo to však obrovské milióny životov, ktoré sa už dnes pomaly hanbíme uctiť. ()

Miko55555 

všetky recenzie používateľa

Nič moc pravdupovediac - predchádzajúce apokalypsy boli vždy niečím prekvapivé, neaké zábery čo som predtým nevidel, ale toto bolo skôr naopak. Inak, tie rockové "riffy" v soundtracku podľa mňa vôbec netrafili  .  2.diel bol lepší, trošku iný pohľad na známe fakty. Tu sa ale ukazuje, že tento dokument mohol mať aspoň raz toľko dielov, lebo to bolo dosť uponáhľané ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

  • Pre dokument bolo obnovených a kolorovaných viac ako 600 hodín nepublikovaných archívov, aby ilustrovali roky 1941-1943 druhej svetovej vojny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama