Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne díky představivosti komiksové Fanynky ožívá děsivý vrah, který má chuť zabíjet a klidně se pustí i do své stvořitelky. (Chupacabre)

Recenzie (30)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Avšak začiatok svojej kariéry odštartoval ako scanárista snímku "Smrtiaci prízrak", ktorý bol natočený v roku 1988. Je to podpriemerný, nijak výnimočný americký horror z konca osemdesiatých rokov minulého storočia, na ktorý sa časom úplne zabudlo. Oživlé komiksové monštrum zavraždí niekoľko členov umeleckej komunity. Týmto titulom Don Mancini veru dieru do sveta neurobil, podarilo sa mu až vtedy, keď predstavil horrorovým divákom Chuckyho. ** ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

...Běda tomu kdo dá nestvůře podobu. Přemýšlet o zlu znamená zvát ho k sobě... Taková malá hororová 80ková jednohubka o komiksech co ožívají. Nestvůra vypadá působivěji spíš na papíře a taktéž nečekejte žádnou krev nebo vraždy na kameru(natožpak gore). Všechny vraždy jsou znázorněny v komiksu což vůbec není špatnej nápad(zároveň se tím ušetřilo). Jeffrey Combs se tu ohřeje jen úvodních pár minut. 3hvězdy. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dlho sme sa nevideli.“ – „Mohli sme ešte dlhšie.“ Dona Manciniho všetci poznáme ako otca legendárneho Chuckyho. Ale ako scenárista má na konte aj Smrtiaci prízrak z roku 1988. To prišlo v rovnakom roku, ako prvá Detská hra a z tej sa nakoniec vykľula VHS-klasika, takže Don následne nemal veľa dôvodov pokúšať sa preraziť vo svete filmu aj inými projektmi a navždy zostal otcom vraždiacej bábiky. Smrtiaci prízrak je nenáročný a Don ho nerežíroval, iba k nemu napísal scenár. Režíroval chlapík, ktorý má na konte Piatok trinásteho 7, Watchers 4 alebo Ghoulies III, čo hovorí asi za všetko. Film stojí na nenáročných hereckých výkonoch, scenári, nad ktorým sa fakt neoplatí premýšľať a na peknej vizuálnej stránke. Baba oživuje kreslením komiksu gumené monštrum, ktoré krvavo vraždí vedľajšie postavy. Kebyže mám 14, je to film roka. Ale nemám. Už dávno nie. Presne kvôli takýmto béčkarským blbostiam ľudia pozerajú na horor pomedzi prsty. Našťastie to má len hodinu a trinásť minút, pričom len úvodná scéna s titulkami trvá viac ako 10. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabé osmdesátkové béčko, které nemá vůbec čím překvapit, s nestrašidelným monstrem, nudnýma vraždama, žádným gore a ani nějakého pořádného vtípku jsem se nedočkal... Jediné, co mě vysloveně potěšilo bylo cameo Jeffreyho Combse , docela příjemný béčkový námět (zvláště když jsem fanda komiksů) a že Buechler sem tam dokázal nějakým záhadným způsobem vyčarovat docela příjemnou hororovou atmosféru... Ale i tak je Cellar Dweller docela slabý kus, který docela rychle vymizí z paměti a docela dost pochybuji, že bych si ho někdy pustil znovu... ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Neviem z akého dôvodu bola tomuto hororu pridelená veková prístupnosť až od 18 rokov. Žiadne nechutnosti ani nahota sa tu neobjavili a prakticky všetka atmosféra bola postavená len na jednoduchých “baf lakačkách“ ako cez kopírák a na smiešnej oblude. Horor hlavne pre dorast, alebo skalných priaznivcov béčok akejkoľvek kvality. Intro s Jeffrey Combsom celkom navnadilo, škoda len že tak rýchlo odpadol. Vo dvojici s Debrah Farentino by im to určite pekne seklo. Len to by film ale nezachránilo, takže pre Jeffreyho je to vlastne plus, že sa na tom nepodieľal vo väčšom množstve. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Režisér John Carl Buchler je také expert na zvláštní efekty, a tak se podílel na vzhledu příšery a celkově na speciálních efektech. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama