Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • Česko Pozvánka do pekla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky, a bez ďalších žijúcich príbuzných, sa Evie rozhodne podstúpiť test DNA. Objaví tak strateného bratranca, o ktorého existencii doteraz nevedela. Na pozvanie od svojej znovunájdenej rodiny sa ocitne na honosnej svadbe na anglickom vidieku, zvádzaná príťažlivým aristokratom. Postupne však odhalí zvrátené tajomstvá a choré úmysly skrývajúce sa za prehnanou štedrosťou svojich „najbližších“. Rodinná idylka sa tak čoskoro zmení na hrôzostrašnú nočnú moru a boj o prežitie. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Očekával jsem trochu jiný a rozhodně strašidelnější průběh. V tomto případě mne první polovina tak akorát navnadila a konečné vyznění, ač stále ještě ucházející, působilo velmi banálně. Za největší klady považuji asi zajímavě napsané postavy, přičemž by Nathalii Emmanuel sedla spíše role vedlejší a nebo oběti. Jinak asi fajn oddechový horůrek, jen by to chtělo ještě zapracovat na atmosféře 50% ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Pointa filmu mala zrejme vyustit k veticke, ktoru povie jeden hajzlik v zavere: "you, modern women, are so ungrateful!". :) Druhy film pani reziserky a scenariskty - Jessicy M. Thompson. Ukazat jednu silnu, sympaticku, emancipovanu zenu, ktora "znici" ten nanichodny "muzsky svet. :) "This is Sparta" v zavere bola efektna. Jedine pozitivum, bol pre mna zaroven trochu deja-vu z The Haunting z 1999-teho. Totiz pekna atmosfera zo zakuti toho stareho sidla. Malo to podobny vibe. Zaverecnu vtipnu scenu s cernosskou kamoskou a podpichnutim "the whitest boy" si mohli odpustit, ale celkovemu cajickovemu dojmu by to aj tak nepomohlo. Predvidatelna slabota. Slabulinke dvojhviezdie. Aj vdaka celkom vydarenej hororovej uvodnej scene so "strunou". 30% Neodporucam. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po výsledkoch DNA testu zisťuje Evie, že má v Londýne rodinu, o ktorej nikdy nepočula. Jej bratranec ju pozve do honosného sídla patriaceho mužovi menom Walter, kde sa koná velkolepá svadba. Po príchode ale zisťuje, že nie všetko je také krásne, ako tento obrovský dom. V jeho vnútri totiž číha niečo temnejšie. - Taká generická hororová blbina, ktorá sa snaží tváriť, že je fresh and sexy, ale v žiadnom prípade si nezaslúži miesto v kinách. Zahrané je to dobre a dokáže si to udržať pozornosť, ale je to nehorázne predvídatelné a v podstate ma po celý čas zaujímalo len to, kolko z postáv, ktoré dodržiavajú stáročia nejaké tradície, sa ku koncu pridá k hlavnej hrdinke, ktorú poznajú pár dní. Interiéry a kulisy sú krásne, ale nedokážu navodiť ten feeling, ktorý tento subžáner vždy potrebuje k tomu, aby uspel. Skrátka ďalší z rady PG-13 hororov, ktorých vznikne každý rok niekolko a na druhý deň po zhliadnutí si ani nepamätáte, o čom vlastne boli. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Začátek dokázal navnadit a líbil se mi gotický nádech přítomný ve starém rodinném sídle. Navíc na Natálku se hezky kouká. Chybějícího napětí je sice škoda, ale prostředí skoro až strašidelného domu ho dokázalo jakž takž nahradit. První výraznější trhliny přišly vlastně až dejme tomu v závěrečné třetině, kdy se konečně ukázalo, co je celá rodinka zač. No a pak to šlo komplet do kopru. Scénář vršil jednu botu za druhou a vrchol přišel ve chvíli, kdy hlavni záporák naznačí,  -SPOILER- že není jen tak obyčejný upír, ale TEN upír. U závěrečného účtování už jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet. 35% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

v první polovině má Pozvánka do pekla místy celkem slušnou atmosféru a vypadá docela slibně. Jenže pak se z toho stane něco jako Ready or Not s tím rozdílem, že Read Or Not byla černá komedie/satira a tohle se bere smrtelně vážně a moc to nefunguje. Po zvratu jde veškerá atmosféra do kopru a pak už je celkem jedno co se stane a kdo přežije. Nathalie Emmanuel mám sice docela rád, ale ruku na srdce nikdy z ní nebude velká charakterní herečka a tady se veze s nemastným neslaným zbytkem...40% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (9)

  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)
  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)

Reklama

Reklama