Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mŕtvy muž kráča ulicami a prenasleduje svoju korisť. Ovláda ho šialený vedec, kedysi slúžiaci nacistom, ktorý tak pomáha americkému gangstrovi v exile vrátiť sa k moci.  Pred mnohými rokmi gangstra Franka Buchanana (Michael Granger) deportovali do rodného Talianska vedúce osobnosti súdnej moci a súperiaci gangstri, ktorí naňho donášali. V Európe sa zoznámil s vedcom Wilhelmom Steiggom (Gregory Gaye), ktorý zdokonalil metódu oživovania mŕtvych ľudí a ovládania ich správania prostredníctvom zvukových povelov. Buchanan zmanipuluje Steiggove pokusy a využije jeho technológiu za účelom pomsty svojím nepriateľom. Bohužiaľ, vedľajším produktom pokusov je otrava rádioaktívnymi látkami, čo Buchananovi nepriatelia vyzbrojení Geigerov-Müllerovým počítačom využijú na vypátranie miesta, kde spriada svoje vražedné plány. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

p6qwre 

všetky recenzie používateľa

Zrovna jsem měl chuť se podívat na nějaký krátký, nenáročný a hodně špatný béčkový film. Podle opravdu děsného názvu jsem vybral Creature with the atom brain. A k mému překvapení to vůbec až tak špatný film není!...Pomstychtivý gangster zafinancuje výzkum geniálního a zároveň lehce zmateného profesora. Za odměnu od něj požaduje, aby mohl využívat výsledky jeho práce k dosažení svých nekalých úmyslů. Výsledkem profesorovy práce není nic méně šíleného, nežli zombíci, kterým do hlavy voperoval atomovou energií napájeny mozek, a může je díky tomu na dálku ovládat. V rámci b-movies tu máme především velice dobré dialogy, a i herecké výkony potěší, především Richard Denning si užil svoji roli neohroženého venkovského doktora. Hlavní průšvih (a zároveň zábava pro současného diváka) přichází ve chvílích, kdy se režisér snažil ukázat nám nějakou akci: pěstní souboje, scény s vraždami, střelba ze zbraní – to vše je opravdu velmi nezvládnuté a působí legračně. A závěrečná „masová“ scéna tomu nasazuje korunu:) Celkově ale dobrá zábava. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Žánrově bych to zařadil někde mezi krimi/Sci-Fi a horor. Když nebudu brát v potaz logiku filmu tak i příběhově mi to přišlo slabší a moc mě to nezaujalo. Většinu stopáže mě to spíš nudilo. Nejzábavnější mi přišla až poslední třetina filmu. V podstatě tu máme oživené mrtvé lidi kteří na základě hlasových povelů(i na dálku) co jim řeknete. 2hvězdy. ()

Reklama

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Prvý zo zombie filmov, ktoré sa v 50. rokoch zaoberali všemožnými inváziami z vesmíru a oživovaním mŕtvych atómovou energiou. Najobľúbenejšia téma u mladého publika, ktoré v drive-inoch spoznávalo skôr anatómiu ľudského tela, než (ne)kvalitné filmové umenie. Tento film je viac kriminálkou než hororom a v podstate je to návrat k zombie kriminálkam z druhej polovice 30. rokov. Príbeh tohto kúsku celkom slušne odsýpa a jediné čo ho zráža sú zrejme pokusy o akciu, ktoré sa dnes s vážnosťou veľmi ťažko pozerajú. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Nie az tak blbe akoby sa mohlo podla nazvu zdat. Aj ked od inteligentnej zabavy to ma daleko. Skoda, ze to nemalo tucnejsi rozpocet, lebo ten scenar nie je uplne marny. Stale sa nieco deje. Kriminalna linka sa s tou hororovou scifi pekne doplna a pokial nemate nakukane tie najvacsie klasiky, vlastne je to celkom referencny titul svojho zanru. A otazkou je, ci bol ten film pristupny v Nemecku a ci ho nahodou nevidel maly Roland Emmerich a nespomenul si na neho pri pisani Univerzalneho vojaka 6/10 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tento snímok, s príšerným názvom "Netvor s atomovým mozgom", nie je vôbec zle natočený, čo sa týka jeho filmového spracovania. Až na to zbabrané finále, je to taký dobový priemer. Ale príbeh o zombie na nukleárny pohon, ktoré na slovo poslúchajú svojho stvoriteľa, sa mi zdal mimoriadne nudný. Rovnako ako aj celé ladenie tohto filmu do akéhosi krimi-horroru. * ()

Reklama

Reklama