Reklama

Reklama

Hlas slobody: Príbeh feminizmu

  • Francúzsko Droits des femmes : Une histoire de combats (viac)
všetky plagáty
Francúzsko, 2020, 63 min

Réžia:

Leïla Yaker

Obsahy(1)

Roku 1903, udelili Marie Curieovej Nobelovu cenu - ale v tých časoch nemala táto popredná vedecká pracovníčka viaceré občianske práva - ako žena nemala napríklad ani právo voliť. V 20.storočí dokázali ženy viac ako kedykoľvek predtým. Na začiatku 21.storočia už ženy v drvivej väčšine sveta majú volebné právo - avšak nerovnosti medzi ženami a mužmi naďalej pretrvávajú. Vyberte sa po stopách boja za rovnaké práva žien - po stopách feminizmu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Historicky v poriadku, ale kam sme s tým feminizmom zašli? Od volebného práva, pracovného práva či rovnosť platov, čo je určite legitímna požiadavka (ak ide o rovnakú prácu i výkon), až po tom, čím sa feminizmus stal dnes. Spája sa s lesbizmom, bezbrehou nahotou, neukojenou promiskuitou, a čo je najmodernejšie už aj s transgenderom a tupé feministky tlieskajú, že je úžasné, ak športové súťaže v ženskej kategórii vyhráva preoperovaný chlap. Všade majú plné huby o rovnosti, ale keď vo vojne alebo pri tragédiách sa hovorí: Najprv ženy a deti, vtedy im zázračne nejaká rovnosť je u prdele. Feministky - sufražetky, to sa ešte dalo. Dnešné militantné feministky, to je odpad spoločnosti. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

První půlhodinu jsem odzíval, protože kopíroval přednášky výborného předmětu Feminismus na FHS UK a nepřinesl nic nového. Pak začala kontroverzní témata antikoncepce, potraty a od padesáté minuty dokonce minové pole Metoo. Velmi viditelná je jeho hranice v oblékání žen na západě Evropy s ženami podobnými chlapům a pěkné ženské oblékání na východě. V závěru dokument vyzívá ke zbavení se nemocného ženského soupeření, které jim vnutili chlapy a genderové stereotypy. ()

Fujara777 

všetky recenzie používateľa

Dokument aj informácie v ňom určite zaujímavé a dôležité, stále sa opakujúce tie isté historické zábery sú však už menej zaujímavé. Inak by boli hviezdy určite 4. ()

Reklama

Reklama