Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (107)

k212 

všetky recenzie používateľa

Klasická střílečka, (které jsem děsně žrala, když sem přišlo video a taky první Van Damovský kopy a údery). Dívala jsem se na to jen kvůli Yun-Fat Chowovi, a musím uznat, že mě film docela překvapil a zaskočil, protože je to skvěle natočený béčko, které skoro hrabe po patách áčka. Děj je samozřejmě nic moc, ale herci jsou fakt skvělý - a to od nejmenších roliček zabijáků (Dany Trejo, Jurgen Prochow) , policajta Rookera (trochu mě asociuje na Lháře, kde hrál něco podobnýho) až po Sorvninovou a skvělého Chowa. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"YOU SURE YOU WANT JOHN LEE? BECAUSE AREN'T THERE LIKE A BILLION JOHN LEES IN CHINA?" ------------ Antoine Fuqua, alias ten, čo natočil Training Day, však tri roky predtým zbúchal niečo iné, niečo, čo ak nie je lepšie ako tá famózna vyššie uvedená snímka, je minimálne aspoň rovnocenné s ňou. The Replacement Killers. Každý jeden záber je vycibrený do posledného detailu, doslova každý jeden, možno s drobnou výnimkou niektorých akčných scén. Interiéry vyzerajú autenticky a dokážu vtiahnuť ešte viac, ak ich precítiš, od malých, rozbitých, špinavých, pravdepodobne močom a stuchnutým drevom zapáchajúcich apartmánov cez budhistické chrámy niekde v Čínskej štvrti, starých herní, nočných klubov v mayskom štýle a obrovských kinosál až po samotné veľdielo Franka Lloyda Wrighta a vrchol mayského obrodenia – Ennis House. No dominujú najmä tie čínske, za čo som nesmierne rád. Scénografka sa musela teda zapotiť. Jedna väčšia-menšia chybička krásy je citeľný dotyk Johna Woo z producentskej stoličky, čo má v akčných scénach za následok, že aziati po zásahu lietajú vzduchom ako v starých (nedobrých) osemdesiatkových akčňákoch z Číny a Hongkongu, aké práve Woo zvykol režírovať. Symbióza čínskej mafie, Los Angeles a konca milénia v spojení s priam dokonalou Antoineho réžiou je úplný balzam na dušu a The Replacement Killers jeden z najlepších (a najlepšie vyštylizovaných) akčných filmov, čo som videl. A jediný dôvod, prečo tu nesvieti päť hviezd je, že som až príliš veľký k... Ah, kašlať na to. --- (26.4.2021) Alebo aj nie. --- "Shit. That kid turns that blender on one more time, I'm gonna shoot him myself." ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Povedený akčňák u kterého je vidět, že při jeho vzniku asistoval samotný John Woo. Chow Yun-Fat hraje to co mu jde nejlépe (najemný vrah) a Mira Sorvino tu vypadá sakra dobře. Film je poměrně krátký a nezdržuje se nějakými dlouhými rozhovory nebo vysvětlováním a tudíž má film celkem svižné tempo a akčních scén je tu dost (ale přece jenom nejsou tak promakané jako např. v Killerovi nebo Hard Boiled). Není to žádná bomba, ale jako odpočinková podívaná funguje více než dobře. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Fuqua se poprvé posadil do režisérskýho křesla a výsledkem jeho snažení je akční béčko, který neurazí, ale ani nenadchne. Už od začátku věděl, jak natočit solidní akci, jenom tu pokulhává příběh. Tentokrát ještě o trochu víc, než v jeho následujících filmech. Byl prostě moc jednoduchej s nemalou dávkou patosu (hlavně, když si ústřední dvojice vylejvá svoje bolístky) a dialogy to taky moc nevytrhly. Yun-Fat Chow mi do role moc nesednul, chybělo mu nějaký výraznější charisma, třeba Jet Li by určitě odved lepší práci. Za to Mira Sorvino byla sice zlobivá, ale pěkná kočička. Jako průměrná akční podívaná to poslouží dobře, to je však vše. ()

Gastovski 

všetky recenzie používateľa

Když je Yun-Fat Chow pod taktovkou někoho z Hongkongu, většinou hraje hustý týpky a akce a dynamika nebere konce. Ale jak je v USA, tak z něj udělaj čestnýho měkkýho hovňouse, kde jdou padouši po krku jeho rodině kdesi v Tramtárii a kterej se věčně tahá s holkou sice hezkou na pohled, ale za cenu nejvyšší - tuny klišé. Přestřelky však ujdou. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • Počas produkcie malo štúdio Columbia Pictures pocit, že rež. Fuqua neprináša vyhovujúci materiál, preto bola počas väčšiny natáčania prítomná exekutíva zo štúdia, čo režiséra rozhnevalo a vyústilo ku hádkam. Chow Yun-Fat stál na režisérovej strane a štúdiu odkázal, nech veria jemu a jeho vízii. Ani po skončení produkcie nebolo všetko v poriadku. Keď štúdio poslalo film na testovacie premietania, publiku sa takýto typ hrdinu nepáčil, ani jeho minulosť a taktiež ani jeho medzirasový vzťah s postavou, ktorú stvárnila Mira Sorvino. Columbia preto privolala strihača Richarda Francis-Brucea, aby film "dotiahol." Ten odstránil všetky romantické elementy medzi týmito postavami a taktiež aj všetky motivácie ich aj ostatných postáv. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama