Reklama

Reklama

Recenzie (6)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prvy rezisersky pocin Harryho essexa, u nas v CR a SR uplne neznameho rezisera. No ale sa tomu neda cudovat, vladne mainstream a ten si jede to svoje. Preto tie mainstreamove filmy maju 1000ce hodnoteni a 1000ce komentarov. Ja ako clovek ktory som namiesto vatovo planych filmovo teoretickych kecov radsej zaviedol filmovu prax, o tomto filme viem a viem aj o reziserovi. Essex este nemal reziserske skusenosti, dost nevyvazene, amaterske, herci mi toho vela nehovoria, hral tu Biff Elliot /Nepritel pod hladinou, The front Page 1974/ : 55 % ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Priemerná krimi s veľmi nevýrazným a nesympatickým hercom v hlavnej úlohe. Taký Mitchum by tomu dal iné grády. Aspoň že trúsi tie hammerovské suché hlášky, len vďaka tomu to má nejakú šťavu. Ani samotný príbeh nie je nič extra a to odhalenie páchateľa zčista jasna pôsobí tiež podivne. Ale zaujmú pekné herečky, ktorých tu je viacero, no hlavný hrdina si vôbec nezaslúži, aby sa okolo neho takéto kočky točili. ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Béčková detektivka, kde se poprvé na plátně objevil Mike Hammer. Svými nudnými statickými scénami, studiovými interiéry a žádnou akcí to vypadá jako levná béčková detektivka z 30. let (počátku éry zvukové detektivky). Prostě velká nuda. Mike Hammer vůbec nepůsobí jako drsňák a ani jako svůdník, spíš jako trouba z nějaké komedie. Jediná scéna, která se opravdu povedla je ta poslední. Musím říct, že takhle moc jsem se u filmu už dlouho nenudil. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Ja by som to tak čierne nevidel. Tento kúsok netreba zavrhnúť len kvôli zlému obsadeniu Mikea Hammera. Biff Elliot (ktorý fyzicky pripomenie Jamesa Caana či Genea Kellyho a tu jeho pozitíva končia) svoju rolu výrazne prehráva a od prvých momentov jeho výpady pôsobia ako z paródie. Plejáda ženských herečiek, ktoré sa mu hádžu do náručia, to tiež nezachraňujú. Čo však prvú adaptáciu Mickeyho Spillanea zachraňuje, je Altonova magická kamera dodávajúca atmosféru a vizuálne nápady (trademarky ako tiene nápisu, vypočúvanie pod lampou, blikajúci neón, zmočené ulice plné hmly), hudba Franza Waxmana s džezovými nárekmi, štýlová lokácia Bradbury Buidling (kde má Hammer kanceláriu) a v neposlednom rade (uncredited) mini-rola pre Elishu Cooka Jr. v obleku Santa Clausa! A to finále evokujúce Poistku smrti je naozaj luxusné, Peggie Castle ako femme fatale ide v závere na maximum! PS: btw, existuje vianočnejší noir než tento? Máme chvíľu pred Vianocami, v úvode ironicky hrá sviatočná pieseň, kamera si neskôr pomáha detailmi vianočných prianí, xmas stromčekov je tu požehnane a ešte raz... Elisha hrá Santu! 3,5* ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama