Reklama

Reklama

The Who: Sell Out

(TV film)
  • Česko Slavná alba: The Who: Sell Out (viac)
Dokumentárny / Hudobný
Veľká Británia, 2021, 46 min

Obsahy(1)

Legendárna britská rocková skupina The Who vydala v roku 1967 nemenej legendárny album "Sell Out". A o ňom je aj tento dokument. V tomto v poradí treťom albume - "Sell Out" -  sa objavilo aj nové smerovanie členov  dnes už legendárnej kapely rockovej éry 60.rokov: The Who vtedy začali diktovať nové vízie svetovej pop music. Tvorcovia dokumentu sa však zaoberajú aj kultúrnym dianím, či revolúciou roku 1967 – bolo to obdobie prvých pirátskych, nezávislých rádií, obdobie revolty mladej generácie, revolty voči komercii i reklamnému priemyslu.... K slovu sa dostane aj vedúci gitarista kapely Pete Townshend a spevák Roger Daltrey.. Budete počuť klasické rockové piesne ako "I Can See For Miles", "Tatoo" a "Relax". (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Tento album sa mi až tak nepáči (možno časom, napríklad taký Heaven And Hell od Black Sabbath som skúšal bez preháňania 20 rokov, opakovane, zo šesťkrát, kým to na siedmykrát konečne nekliklo tak, že okamžite rovno do panteónu mojich obľúbených vecí), ale okrem "toho celého o tom všetkom" to bol tiež zaujímavý čriepok z histórie anglických ilegálnych rádií tých čias. Takže sa oplatilo. ()

Disease 

všetky recenzie používateľa

The Who šli vždycky nějak stranou mého zájmu, ale "I can see for Miles" byla moje nejoblíbenější z nějakého best of... Dokument mě rozhodně přesvědčil, že tohle si mám poslechnout a že The Who není jen Tommy. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Dnes tento zvuk zni jako typicke dedesatky, ale je prijemne melodicky. Pobavil me obchodni talent kapely, kdy nabizeli hrat na koncerte reklamy mezi pisnickami, takze hrali nepretrzite. ()

subic 

všetky recenzie používateľa

Po 22 letech repeté v této sérii, The Who tu mají hned 2 alba. V dílu z roku 1999 The Who popisují natáčení novějšího alba Who's Next  z roku 1971 a to nebylo to nejlepší. Tím je určitě tohle Sell Out z roku 1967. Točili ho navíc takovým zvláštním způsobem po různých studiích ve volném čase mezi koncerty nejen po UK, ale i po USA. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama