Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent chcel byť celý život štátnym úradníkom, aby mohol naplno využívať výhody pohodlného života. Navyše podľa pracovného práva nemôže dostať výpoveď, takže má skutočne prácu, až do dôchodku. Jedného dňa sa však jeho život obráti naruby: keď vláda odhlasuje obrovský plán úspor, Vincentovi sa nad hlavou vynorí strach z nezamestnanosti. Keďže však odmieta dobrovoľne vypovedať a nemožno ho prepustiť, jeho šéf ho presunie na tie najnemožnejšie miesta, aby zlomil jeho odpor. Severný pól, väzenie, predmestia hemžiace sa kriminálnikmi sú len niektoré, kde musí Vincent popri zamestnaní bojovať o život. No počas svojich skúšok stretáva nielen krásnu Evu a lásku, ale dostáva aj rady od odborového predáka, ako vydržať až do konca. (Vertigo Distribution)

(viac)

Recenzie (8)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Druhý film, ako režiséra, Jérôma Commandeura verne kopíruje známe základy moderných francúzskych komédií. Paródia na štátnych zamestnancov funguje len čiastočne, podobne ako vyfigurovanie švédskeho životného štýlu. Romantická línia je len doplnkom. Pointy sa dajú ľahko odhaliť a nie vždy dokážu naplniť definované ciele. V danom žánru by sa určite dali nájsť aj lepšie vydarené kúsky. Osobné hodnotenie: 68% (**)  ()

necisty 

všetky recenzie používateľa

Vcelku dobrá pointa pohřbena nudným dějem. Francouzi umí vtipnější komedie s krásnějšími ženami. Tady se o vtip snad ani nesnažili a tak zbylo slabé romantické drama. ... GA Cinema ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne celkom milé prekvapenie roka. Svieža francúzska komédia, v ktorej bolo celkom dosť gagov a zábavných situácií prízemného typu. Také ja veru môžem. Pre mňa bol tento snímok doslovným odreagovaním a vypnutím mozgu, pričom som sa nechal unášať dejovou absurdnosťou. Francúzska ľahkosť tu pobavila tak, ako mala. 70 % ()

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

Francúzi nesklamali a opäť priniesli ľahkú sociálnu komédiu a nedá mi to znova prirovnať k trápnym pseudokomédiám z dielne českej alebo slovenskej produkcie. Tie už podľa ukážok prinášajú iba trápne okamihy. Francúzka komédia ma štýl a takmer vždy má aj situačný a sociálny rozmer, ktorý poukáže na určitú problematiku spoločnosti a urobí z nej humorný dej. Objavíte aj prvky fantociho v určitých momentoch. V rámci komédií tento rok určite francúzi vedú. ()

vinson003 

všetky recenzie používateľa

Zaměstnanec měsíce bylo obrovské překvapení, šel jsem na to nedopatřením, ale opravdu to stálo za to. Začátek mě trochu zklamal. Když mu bouchlo auto, myslel jsem, že se bude jednat o klasickou bláznivou komedii, ale zmýlená neplatí. Na plátně se pomalu odhalil "nový Francouz". Francouz, který miluje Francii, který miluje sám sebe, který má ideály, který bojuje také jako lev za svou dívku, který má rád děti a vezme si i ženu, která má tři, který jde tam, kam ho povinnost volá a ničeho se nebojí, který má velmi inteligentní a elegantní vystupování (mysím, že dabing byl supr), který zvládá přátele a má je kdykoli a kdekoli, prostě nový člověk, který je zcela svobodný a má svůj styl. Těším se na pokračování nebo nový film režiséra....jasné čtyři ()

Reklama

Reklama