Reklama

Reklama

Taká strašne bezprostredná

(festivalový názov)
  • Česko Tak zatraceně snadné (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

18-ročná Joanna sa borí so svojím ADHD a zároveň sa snaží pochopiť rodiace sa city k spolužiačke Audrey. A v neposlednom rade aj porozumieť sama sebe. (Filmový festival inakosti)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (6)

Azurose 

všetky recenzie používateľa

Nesympatický film o nesympatické dívce s ADHD. Joanna je nám představena jako dcera otce s depresemi, který celé dny sedí u televize a nemá dostatek peněz na její rozvoj a důležité léky. Místo toho, aby se snažila sehnat brigádu nebo pomáhala otci se uzdravit, začne se scházet s novou spolužačkou a plánovat krádež. Nerozumím tomu, proč se s ní začala stýkat, když ji nijak nepomohla a Joanna k trávení času s ní ani neměla motivaci. Nelogický postup, přičemž ještě více nelogické bylo její třesení, které spíš než projevy ADHD připomínalo abstinenční příznaky. Námět snímku fajn, provedení ne úplně dobré. Nelíbil se mi ani příběh, ani postavy, ztvárnění filmu průměrné. [Zlín Film Festival 2023] ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Moc hezky zpracované. Takové lidské a ryzí. Každopádně bych to doporučila všem, kteří o sobě říkají, že mají ADHD a přitom si jen dali moc kávy. ()

Reklama

karnifex odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle je "sluníčkové" tak nesnesitelným způsobem, že po 20 minutách máte chuť přidat se k džihádistům (dýl jsem to ostatně ani sledovat nevydržel). Navíc filmu neprospívá, že Melina Benett Paukkonen je mimořádně špatná herečka a ve všech záběrech díky svému perfektně nacvičenému úsměvu působí jako prázdná teen-modelka z Bravíčka. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak dievča má ADHD a potom ešte jednu poruchu. Celý čas je na chlapcov, no odrazu zistí, že je vlastne na dievčatá. Pritom nám hovorili, že to je vrodené. A aby to bolo perfektne odôvodnené, minimálne dvakrát nám ukážu sexuálny styk s chlapcom, ktorý je absolútne nemehlo. Len dnu, von a žena môže prevracať očami. Pri takýchto mizerných chlapských výkonoch je samozrejmé, že útechu hľadá v homo vzťahu. Tým je účel tejto sociálnej drámy splnený. Pre dnešnú mládež najjednoduchšie riešenie. A ten zvyšok s otcom, nebohou matkou, ADHD, liekoch, to už je len taký kvalitný obal, ktorý zakrýva to jadro, na ktoré sme v skutočnosti chceli poukázať, ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ani neviem, či by som mal tú Joannu ľutovať za to, aká je smoliarka, alebo ju zaškatuľkovať ako nesvojprávnu. Dievča inak pôsobí veľmi sympaticky (aspoň na pohľad), ale to je ADHD správanie bolo viac ako len odpudivé. Otecko sa tiež k činu akosi nemal a že jeho dcéra sa zmieta v krízach, to akoby išlo mimo neho. Ešteže mala šťastie na Audrey, ktorá ju aspoň trochu "stabilizovala". Ale to nič nemení na tom, že Joanna pokazila snáď všetko, na čo siahla. 3* ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • Dve hlavné aktérky, Melina Paukkonen a Nikki Hanseblad, sa museli naučiť jazdiť spolu na bicykli, keďže to ešte nikto z nich nerobil. Cvičili spolu ešte pár hodín pred natáčaním scény. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama