Reklama

Reklama

Až skončíš se zachraňováním světa

(festivalový názov)
  • USA When You Finish Saving the World (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Evelyn (Julianne Moore) a jej nedbalý syn Ziggy (Finn Wolfhard) si nevedia nájsť k sebe cestu. Evelyn prevádzkuje stredisko pre tých, ktorí prežili domáce násilie. Ziggy zo svojho domáceho štúdia v spálni predvádza originálne folkrockové piesne pre svojich online fanúšikov. A zatiaľ čo sa Ziggy snaží zapôsobiť na svoju spolužiačku Lilu (Alisha Boe), Evelyn v zariadení stretne Angie (Eleonore Hendricks) a jej dospievajúceho syna Kylea (Billy Bryk), medzi ktorými pozoruje puto, ktoré jej chýba vo vzťahu k vlastnému synovi... (Arsenal83)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (9)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Eisenbergův režijní debut je klasická (a poměrně zdařilá) festivalovka zaměřující se na nepříliš fungující vztah mezi matkou (Julianne Moore) a jejím synem (Finn Wolfhard). Ona vede útulek pro týrané ženy a to co jí chybí ve vztahu se svým synem si projektuje do syna jedné ze svých klientek. On má svůj “podcast” na netu kdy zpívá písničky svým fanouškům a chce se zalíbit spolužačce aktivistce. Osobně neznám moc podobných vztahovek (možná proto, že je úplně nevyhledávám), které by se zaměřovaly primárně na vztah rodiče a dítěte podobným způsobem a celkem se mi líbilo jak to Eisenberg pojal. Myslím že je poměrně dost rodičů, kteří nějakým způsobem bojují s větším či menším odcizením se s vlastním potomkem a je třeba si k sobě hledat cestu. When you finish saving the world jí sice úplně neukáže, ale jako stratovní čára není ničím proti ničemu…65% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Julianne sa už nedá dobre pozerať, ale toho Wolfharda sa nedá počúvať. Keď sa snažil spievať, myslel som, že sa mačky kotia. A keď sa obaja, matka aj syn, stretnú v jednej miestnosti, tak to už bolo stelesnenie neznesiteľnosti. Wolfhard síce znamená niečo ako tvrdý vlk, no mne to pripomínalo skôr toho vlka, čo označuje lupus. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Režijný debut Jesse Eisenberga má svoje zaujímavé momentky, no vo výsledku akosi nedoručil to, čo som od neho čakal. Pravdou je, že obaja naši hlavní hrdinovia sú dobre napísaní, no boli momentky, kedy by som nimi najradšej obomi zatriasol, aby si uvedomili akí sú sprostí. Najmä Ziggym, ktorý ku koncu povie tak nebetyčnú hovadinu, až som sa musel chytať za hlavu. Najprv urobíš niečo fakt úžasné, čím si získaš veľké množstvo plusových bodov, aby si hneď na to všetko vyhodil von oknom a absolútne nepochopil reálny dôvod prečo to, čo si urobil bolo vlastne úžasné. To ma fascinovalo. Jak môže byť niekto tak hlúpy? V prípade Evelyn sú problémy trošku inde, no je treba uznať, že tiež by potrebovala sa na veci pozrieť asi z trošku iného uhlu, aby pochopila prečo jej konanie bolo absolútne nesprávne. Je to až irónia, že mám rád oboch hrdinov, pričom by som bol najradšej, aby sa spamätali a prestali robiť také nezmysly. Ale ako som povedal, tak "When You Finish Saving The World" má aj svoje skvelé momentky. Jedna z najlepších je práve keď Ziggy hrá pre Lilu dokončenú skladbu, alebo keď Evelyn s Kylom navštívia jej priateľku... a pár ich tu ešte nájdem. Nechcem Jessemu hneď na úvod dávať negatívne ratingy, takže mu dávam s odretými ušami môj najnižší pozitívny rating, ale nabudúce chcem vidieť, aby svoj nápad na film spracoval a napísal lepšie. Hodnotenie: B- ()

Argocz 

všetky recenzie používateľa

Co se týče režie tak docela v pohodě. Potom je tady scénář, který je no mnohem horší. Připadá mi že postavy dostaly málo prostoru, nejsou nijak moc sympatické a i trochu otravné. Jako nápad máma, která si nerozumí se synem je asi ok. komedie to moc není a jestli jo tak jsem čínskej bůh srandy (což nejsem). 5,5/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som mal z tohto filmu zmiešané pocity, a popravde, akosi ma to nechytilo. Ziggy mi prišiel ako totálny pozér a jeho matka Evelyn ako zatrpknutá staršia pani, ale postupne sa tu odhaľuje aj zaujímavý psychologický rozmer filmu. Ziggy túži zúfalo vyniknúť a Evelyn chce svojmu synovi porozumieť - ale ani jednému to akosi nešlo. Potom do deju zasiahnu Lila a Kyle, vďaka ktorým sa to celé pohlo vpred. Tento film je oveľa lepší ako sa prvotne zdá. A tá pesnička o kolonizácii Marshallových ostrovov bola výborná! Záver filmu viac než kvalitný! Hodnotenia ostatných sú síce priemerné, tak aspoň to trochu pozdvihnem a udeľujem 4* ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Film mal premiéru na filmovom festivale Sundance 20. januára 2022. Do kín v USA sa dostal presne o rovný rok. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Albuquerque (Nové Mexiko, USA) od januára do marca 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama