Reklama

Reklama

VOD (1)

V opustenej budove sa pokazí natáčanie nízkorozpočtového zombie hororu. Protivný režisér svojím nepríjemným správaním privedie hercov a štáb na pokraj síl, keď odhalí svoj plán, ako vniesť do projektu energiu a vzrušenie: oživiť skutočnú, starodávnu zombie kliatbu. V šialenom jednom zábere, v ktorom lietajú časti tiel a tekutiny, herci bojujú o život s nemŕtvymi a ich režisérom, až kým film nedospeje do šokujúceho záveru a nenabehnú titulky... ale je to celý príbeh? Oscarový scenárista a režisér Michel Hazanavicius prináša jeden z najinovatívnejších, najradostnejších a najzábavnejších ľúbostných listov filmu a filmovej tvorbe, aký ste kedy videli. Adaptácia kultového japonského kasového trháku One Cut of The Dead od Chinichiro Ueda. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (46)

castor 

všetky recenzie používateľa

„Chci upřímnost. Žádný umělý slzy, chci pravý!“ Ach, ty remaky. Často jsou jen o chamtivosti producentů, kteří si všimli úspěchu jiného filmu, obvykle natočeného v jiném než anglickém jazyce. A jdou do toho s tím, že nechápou/ignorují to, co způsobilo právě úspěch originálu. Třicet předchozích scén je podle rejžy na nic, kvůli filmu se hodně zadlužil, herci jsou bez života, na place je cítit napětí. Romain Duris měl totiž za úkol natočit předělávku japonského filmu – a to beze změny jakýchkoliv prvků. Tvůrce oscarového Umělce tentokrát vřele objímá béčkové filmy, s katastrofálními kulisami, uječenými hereckými výkony a kýčovitými efekty. Improvizace na filmovém place fajn, ale celé se mi to velmi brzy začalo zajídat, určitě to chtělo pár scén nechat ve střižně a humoru mělo být rozhodně víc. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Film Cut má filmovo reálnu časť a tú filmovo fiktívnu casť a ktorá je ktorá ukážu až posledné minúty filmu.  Prvá polovina filmu sa mi moc nepáčila, vyzeralo to ako lacná a hlúpa paródia na zombie filmy. Ale ako náhle už išlo štábu do tuhého a divák môže vidieť niektoré filmové triky v priamom prenose, začal som sa dosť baviť. A, že sa film neberie vážne, tým u mna ešte viac zapôsobil. Bude to niečo medzi Scorsesem a Coppolou alebo chystáme sa natočiť ten najhorší film všetkých čias. Pozorný divák tu nájde veľmi veľa slušných a hlavne vtipných dialogov a aj veľa slušných a zaujímavých nápadov tu bolo. Už som videl niekoľko filmov vo filme, ale tento bol naozaj remeselne natočený a aj ja som si na začiatku myslel, že to bude jeden z najhorších filmov, aké som videl. A to bola len hra, lebo všetko postupne nielen dávalo zmysel, ale aj ta prehnaná amaterskosť, ktorá z filmu vyžarovala sa zmenila na parádnu profesionalitu. Viem, že tu už niečo podobné bolo, ale takto vygradované a vypointované určite nie. Keby tu nebola tá slabšia prvá polovica, išiel by som určite na najvyššie hodnotenie, takto len silné 4*, ale aj to je si myslím veľký úspech, lebo pred filmom by som nepovedal, že ma film bude takto baviť. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„CHYSTÁME SE NATOČIT TEN NEJHORŠÍ FILM VŠECH DOB“…  Tak tohle mě dostalo! Z kraviny, která vypadá jako nejstrašlivější béčko všech dob, se vyklube originální „pravda“ o filmařině. Jako když ti neslavní kouzelníci odhalujou kouzelnický triky těch slavnejch. V podstatě nevím, co všechno tím chtěli říct, ale řekli to pěkně! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o remake japonskýho filmu z roku 2017 „Kamera o tomeru na!“. 2.) Film v roce 2022 zahajoval filmový festival v Cannes. 3.) Thx za titule „num71“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Po rozpačitých prvních minutách se následující "na jeden záběr" půlhodina proměnila v celkem fajn zábavu, když jsem přistoupil na to, že jde o jedno velké meme a čistě troll zábavný film. Jakmile se ale po půlhodině odlehčené první části přesouvá film dále a snaží se být jakože vážný, tak nastává problém. Od té doby až do konce je to táhlá nuda bez jakékoli sympatické scény, postavy či humoru. K tomu francouszký dabing a anglické titulky, ve kterých se všechny hlášky ztrácejí v překladu a nedávají moc smysl, béčkový neambiciozní scénář a katastrofa je na světě. Odehrávat se film celý v původním duchu, na slabší průměr by se vytáhl, takhle je to ale neskutečný brak, u kterého vůbec nerozumím, co že se film snaží divákovi říct a ze všeho nejvíc se divím, že se dostal dokonce do českých kin... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Filmu po tlaku Ukrajiny zmenili názov z pôvodného "Z", čím neoddiskutovateľne naveky poškodili meno Zorra, ktorý sa po novom bude musieť už volať "tvrdé Y". Film je japonským remakom a mnohí možno zo začiatku nepochopia, že tá celá lacnosť a béčkovosť je hraná a má byť paródiou na zombie horory. Ide o film vo filme, kde sa tvorcovia snažia byť za každú cenu vtipní a ono to je strašne vidieť, takže v konečnom dôsledku kontraproduktívne a nič , čo by si zaslúžilo byť v červených číslach. Ani originál v nich nie je. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (5)

  • V apríli 2022 Ukrajinský inštitút vyzval Hazanaviciusa, aby premenoval francúzsky názov filmu Z (comme Z), keďže písmeno Z sa stalo militaristickým symbolom na podporu ruskej invázie na Ukrajinu. Hazanavicius najprv povedal, že na zmenu názvu je príliš neskoro, ale zabezpečil, aby sa film počas festivalu v Cannes označoval výlučne pod medzinárodným názvom Final Cut. Avšak 25. apríla 2022 bolo oznámené, že francúzsky názov sa mení na Coupez!. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu mala byť v v januári 2022 na festivale Sundance, ale kvôli pandémii Covid-19 sa festival zmenil na virtuálnu edíciu a premietanie filmu na mieste bolo zrušené. Nakoniec sa predstavil mimo súťaže na otvorení filmového festivalu v Cannes v roku 2022. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

03.10.2022

Už tuto středu začíná Be2Can v 34 kinech po celém Česku! Zahajovacím filmem bude stejně jako v letošním Cannes zombie komedie Poslední střih od Michela Hazanaviciuse. 9. ročník přehlídky… (viac)

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

26.04.2022

Přibližně za tři týdny startuje 75. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes a jeho přípravy se pomalu blíží do finální fáze. Před pár dny organizátoři festivalu zveřejnili část programu… (viac)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (viac)

Reklama

Reklama