Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (viac)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (82)

borec999 

všetky recenzie používateľa

"I have a reception!" Bodies, bodies, bodies je typický moderný (ne)horor, ktorý sa snaží o presah a sociálny komentár (kritika mladej generácie) a zároveň byť hororom. A je vidieť, že tvorci subžánru slasher vôbec nerozumejú: vrážd je málo, väčšina mimo záber a napätie s výnimkou možno posledných pár minút nehrozí. Byť tvorcami na hororovú stránku by som sa úplne vykašľal, veď aj tak jediné čo zo slasheru ostalo sú hlúpe teenagerske postavy. A v ich kritickom zobrazení sú omnoho presvedčivejší. Nesympatickejšiu partičku totálne vymletých a preafektovaných teenagerov riešiacich neustále "vážne problémy" som už dlho nevidel a každou minútou ma spoľahlivo vytáčali viac a viac (verím že to bol cieľ tvorcov). Tiež sa v kritických okamihoch pekne ukázala i faloš, kedy v okej situácii sú schopní objímať sa a hádzať si komplimenty, no keď ide do tuhého tak sa odhalí skutočný charakter a padnú i rozkošné vety typu: Škoda, že radšej neodrezali hlavu tebe, ty špina bez chrbtovej kosti!... Veľmi pekne tvorcovia zobrazili aj ďalší fenomén mladých a modernej doby- že dnes skoro každý má nejakú fóbiu, komplex alebo nejakú inú poruchu, ale aj tak sú všetci stále zalezení na soc. sieťach ktoré ich len prehlbujú. Skrátka, v oblasti kritiky novej generácie ma Bodies Bodies Bodies zaujal, vrátane krásne vymyslenej a jednoduchej pointy úvodného úmrtia a aj fajn záverečnej, zveličenej scény. Akurát, film sa popri kritike snažil byť aj hororom, čo mu absolútne nevyšlo a čo ma pri sledovaní dosť vyrušovalo. Preto len 2*. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Děsně užvaněný slasher o masovém vrahovi, ze kterého se nakonec vyklube něco úplně jiného. OK, že nejde jen o další variantu na obehrané téma, by bylo fajn. Ale asi se totálně míjím s cílovou skupinou, páč ty dívčí problémy šly mimo mě. V podstatě vše tak nějak zachraňuje poslední čtvrtina, což je fakt málo. Tedy chodit s mobily místo baterek je pro divákovy oči taky docela opruz, byť logiku to má. Jako komedie mi to nepřišlo, snad jen u scénky, kdy se čtyři děvy rvou o pistoli, jsem se bavil naplno. Nevím, jakou rychlost si představuje distributor, ale společenská hra se vymykala tak dlouho, až by jeden usnul. Žánrová klišé naplněna zcela nebyla - nahota nula, gore nula - ta trocha krve snad ani nestála za řeč. Velmi dobrá kamera, naprosto příšerný soundtrack. Doporučuji jen největším zoufalcům, případně vrstevníkům postav, i když záruku zábavy jim dát nemohu. ()

Reklama

Mackoun 

všetky recenzie používateľa

Lepší tři hvězdy. A24 byla vždycky moje slabina a tak nedokážu dostatečne popustit uzdu svému vnitřnímu kritikovi ani u tak banálního snímku, jako je BODIES BODIES BODIES. Vlastně jsem se docela bavil - chtěl jsem původně něco úplně jiného, ale to neklaplo, tak jsem hodinu vybíral a vybíral, až nakonec nezbýval čas vybírat dál. Takže jsem sáhl po prvním známém názvu, který mi na watchlistu už stejně nějaký čas leží ladem. A vlastně to ani nebylo tak dementní, jak jsem se bál. Co se týče na hlavu padlého potulování se se světýlkem v ruce ve snaze nebýt ve tmě viděn, to už je snad nějaká přiblblá tradice a přestávám se nad tím dále pozastavovat… vlastně to mělo nakonec i celkem fajn pointu, kterou jsem úplně v tomhle duchu nečekal. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Tak si to zhrňme: 1. Nie je to satira, je to pohľad na jebizmus v hlavách dnešnej generácie namyslených, rozmaznaných a tupých mileniálov, ktorí riešia problémy o hovne, pretože ešte hovno zažili a nevedia nič o zodpovednosti, pokore, úcte, slušnosti, výchove, každý chce byť influencer, youtuber, podkastér a jednoducho ktokoľvek, kto sa len pretŕča pred kamerou a v skutočnosti hovno robí a aj spoločnosti je hovno prínosný atď. 2. Nebola to komédia, jedine z toho uhla pohľadu, že to bolo trápno vtipné kvôli stupídnemu správaniu sa stupídnych nesympatických postáv, ktorých skladba bola totálne ale totálne politicky korektná, t.j. dostali sme lesby, pestrý výber národností, väčšinu ženských postáv atď. atď. 3. Pointu som odhalil okamžite pri nájdení zbrane. 4. Postavy sa fakt chovali tak idiotsky, že byť medzi nimi, tak ich tam zabijem všetky do poslednej, aby sa nemnožili medzi sebou, teda až na dve... POZOR SPOILER... 5. ...dve lesby, ktoré samozrejme prežili ako jediné, čo je dnes predsa trendy SPOILER END 6. Toto má byť dnešná podoba slasherov? Tak to pán Boh zaplať, že sa stále dajú pozrieť staré a kvalitné tituly, pretože tak ako generácia, ktorú tento film zobrazuje, je pre tento svet hodná menej ako kopa hovien, tak aj tento film je hodný len lepšej kopy hovien. Ešte šťastie, že existuje Asylum, kvôli ktorému tento film neskončí v odpade. 7. Jedna hviezda za slušné technické spracovanie, ktoré si nezaslúžilo tak jebnutý scenár a jebnuté postavy v ňom a navyše nesympatické kastingové výbery. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Prvých 30 min. treba skočiť. Keď to konečne chytí grády, tak má človek pocit, že miestami sleduje paródiu, pričom samotný záver, ktorý by mal v prípade takéhoto námetu ponúknuť dostatočne nečakaný “twist”, len čiastočne naplnil očakávania. Max priemer, lebo aj samotné mordovačky sú asi tak originálne, ako u alkoholika liter vína pred spaním .. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama