Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Italská tajná policie má ve svých řadách netradiční agenty - malé, lehce přiupravené holčičky. Nebezpečné stroje na zabíjení na jedné straně, a citlivá stvoření na straně druhé. Přes den jsou posílány do akce, a když skončí se svojí prací, popíjejí společně čaj a čtou si knížky. Velmi zajímavý a spíše psychologický 13ti dílný anime seriál, který by rozhodně neměl chybět ve sbírce každého správného Otaku. (Skejpr)

(viac)

Recenzie (39)

Cedr 

všetky recenzie používateľa

Mám teď strach z každého rozkošného děvčátka s futrálem na housle... Co říct k seriálu? Všechno tu už vypsal uživatel gr8 escape, nezbývá než souhlasit. Měl jsem depresi před sledováním seriálu, nyní ji mám ještě větší a i za těch 13 dílů jsem se s těmi děvčátky prostě sžil a je mi jich líto. Nejen jich... ale i instruktorů... ()

Litsarch 

všetky recenzie používateľa

Když jsem na to poprvé koukal, tak jsem čekal celkem jen vyvražďovačku bez větší myšlenky... Huba mi spadla už po prvním díle, druhý to podtrhnul a ostatní podpořili... Ten děj je krásný... Veselý a smutný... Akční, klidný až dramatický zároveň... Příběh krásně propracovaný až dalo by se říci do detailu, hlavní i ostatní postavy perfektní, hudba nádherná! Velice mě toto nadchlo... ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Italská Tajná vládní organizace Sekce 2 shání mladé, raněné dívky. Dává jim umělá, opravitelná těla, a dívky pak vycvičí jako profesionální zabijáky avšak s omezenou dobou životnosti, neboť neustále opravy raněných dívek a občasné vymívání jejich mozků jim zkracuje život. Každé takovéto "Gitai" má přiděleno vlastního Instruktora. Tyto "Fratella" pak Sekce posílá plnit tajné a velice nebezpečné úkoly. Dívky jsou jako zabijáci 100%ně účiné. Jenže i když do mladého děvčete narvete mechanické části, vymejete mu mozek a vycvičíte ho jako stroj na zabíjení... Je to stále malé děvče. Henrietta, Rico, Triela, Claes a Angellica jsou kamarádky. Ve volném čase spolu popíjejí čaj, když je některá z nich raněná, navštěvují se v Nemocnici, a když jdou do akce, kryjí si navzájem záda. Ke každé z dívek se však jejich Instruktr chová jinak. Zatímco Vztaj Henrietty a jejího Instruktora je skutečně láskyplný, třeba Rico má se svým instruktorem vztah čistě profesionální. Především na přístupu Instuktora závisí skutečná povaha dívek, protože u každé se s postupem času vyvine určitá forma lásky k Instruktorovi a záleží pak na té které dívce, jak se s danou situcí vyrovná. Gunslinger Girl je velice atypický Anime seriál. Samotný motiv zdánlivě nevinných dívenek, které jsou však schopny plně se podřídit rozkazům a změnit se ve vraždící monstra je lehce úchylny, až perverzní. Veškerá akce v seriálu je zvládnuta naprosto skvělé, akce jsou velmi dobře udělané, kolikrát až znepokoijvě rychlé, a přitom napínavé. Gunslinger Girl však NENÍ akční seriál Je to především psychologická etuda na téma, co se honí v hlavě holek, které jsou vychovány jako zabijáci, které jsou připraveny o naprostou většinu radostí života, kterým je upřena svoboda, jejichž jediným úkolem je splnit misi a chránit svého Instruktora a kteréžto holky jsou přesto se svým údělem víceméně šťastny. Velmi mnoho prostoru je věnovánu jednotlivým "Fratellům", vztahu toho kterého "Gitai" ke svému Instruktorovi, případný vliv na akci (Jestli se dívka snaží odvést práci na výbornou, aby dostala malého medvíka, nebo jestli se snaží zapůsobit na Instruktora, který ji bere pouze jako nástroj, v důsledku čehož dělá chyby atd...) Animace dívek je na výborné úrovni, animace zbylých postav občas poněkud pokulhává. Nejsou použity žádné 3D modely, animace je 100%ně ruční, hudba velmi zajímavá (jeden z mála Anime seriálů, jehož úvodní titulky NEJSOU trapné) a poslední díl, kdy dívky koukají na padající hvězdy a hraje k tomu Óda na radost způsobuje až lehké mrazení. Škoda jen toho, že seriál tak nějak nemá konec. Jinak se ovšem jedná o velice kvalitní, a neprávem opomíjenou záležitost (na IMDB pouze 21 hodnocení) a já ji doporučuji všem příznivcům Anime. ()

Ender66 

všetky recenzie používateľa

Nápad s agentúrou používajúcou cybor-girls na boj so zlom je síce pekný, ale za celý seriál sa spraví jedna normálna akcia, čo stojí za to a nepochopil som celkom v čom spočívala ultimatívnosť dievčatiek ospravedlňujúca existenciu celého experimentu (musia pobehovať furt s handlerom, majú obmedzený lifespan- v jednom diele po x mesiacoch tréningu dokonca Giuse-san hovorí Henriette, že ešte stále strieľa lepšie ako ona). Kam sa hrabú na Kiriku z Noir... V okamihu keď sa ale seriál zameria na vykreslenie gitai, ukáže svoju pravú silu. Každé dievča má svoju “pohnutú” minulosť, ktorá ich do sekcie dostala, túžby, záľuby ale najmä “afection“ v rôznej forme pre ich handlerov. A práve tu spočíva pravá sila seriálu. Každé dievča sa snaží získať si náklonnosť svojho fratella. Ich vzťah ku gitai prechádza škálou od opätovanej lásky? Giuse-sana k Henriette až po chladný postoj Lauro-sana vidiaci v Else iba nástroj na plnenie rozkazov. Práve vykreslenie citov mechanických zabijačiek, ktoré ale vo svojom vnútri naďalej ostávajú iba malými dievčaťami túžiacimi po láske a priateľstve, spolu so skvostným soundtrackom (ako už viaceí napísali, konečne zasa raz nedementný opening) robí z GG aj napriek absencii príbehu a vývinu postáv nadpriemernu záležitosť. 8/10 P.S: Nápad s vymýšľanim rozprávky o cestovinovom kráľovstve je jednoducho skvostný:-) a musím dodať, že ako človek znalý Talianska sa mi páči ako verne sa tvorcom podarili túto krajinu aj s jemnými nuansami zobraziť. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

V tej záplave päťhviezdičiek budem ako päsť na oko , ale budiž. Takže : námet výborný, opening song luxusný. Malé dievčatká zabíjajúce pre vládu a ich inštruktori tvoria fratello, súrodencov. A tu začína prvý problém, ak nerátam nelogický fakt a nezodpovedanú otázku, prečo len dievčatá keď chlapci sú emocionálne stabilnejší. Seriál sa primárne zameriava na vykreslenie vzťahov medzi inštruktormi a gitai, resp. trochu i medzi gitai navzájom. Avšak i keď tieto maľuje pomerne presvedčivo, zabúda na vývoj postáv a ich vzťahov. Postáv o ktorých chce seriál rozprávať je strašne veľa a skladačka ich mikropríbehov nedokáže poskytnúť presvedčivú kresbu väčšiny z nich. Na priestore trinástich dielov to je však prakticky nemožné. Takto si seriál vlastným zameraním na snahu o sprostredkovanie psychických stavov hrdiniek sám láme krk. Druhý a zásadný problém je absencia jednotiacej príbehovej linky. GG totiž príbeh nemá . Tvorcovia sa pravdepodobne spoliehali na to, že zobrazenie vzťahov v rámci Spoločnosti postačí divákom na plné hodnotenie. Bohužiaľ, keďže v tomto ostali na polceste, nejaký príbeh by GG mať mali. Jednotlivé misie spolu súvisia len okrajovo a epizódy sú rámcované skôr postavami než udalosťami. Vzhľadom k tomu a k absencii vývoja postáv som si nedokázal k postavám vytvoriť nejaký vzťah. Emocionálne tromfy GG vytiahne až v posledných piatich minútach . Ďalšie výhrady by som mal k animácii , ktorá niektoré sekvencie používa vo viacerých scénach a celkovo nepôsobí práve zložitým dojmom, hlavne pokiaľ ide o vedľajšie postavy. Podobnosť s fenomenálnym Noirom je vskutku náhodná a podľa môjho názoru je GG omnoho nižšia liga . Pôvodne som chcel dať 5/10 ale diel č. 7 ma donútil to zmeniť. Ak sa pýtate prečo, tak ste nikdy neboli vo Florencii a nestáli 45 minút v Uffizzi pred Botticceliho Venušou a Primaverou, neprechádzali ste sa po Piazza de la Signoria a nemôžete skutočne pochopiť slová, ktoré hovorí Rico v Uffizzi účtovníkovi na úteku. 7/10 ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama