Reklama

Reklama

Šialená noc

  • Česko Šílená noc (viac)
Trailer 4

Stráviť Vianoce so svojou panovačnou matkou (Beverly D'Angelo) len preto, že je nechutne bohatá je samo o sebe poriadne peklo. Keď však rodinu krátko pred štedrovečernou večerou prepadne ozbrojený gang, ktorého členovia chcú na Vianoce získať obsah rodinného trezoru, nastane kríza, ktorú si nikto nevedel predstaviť. Našťastie k lúpeži došlo v ten magický večer, keď aj zatvrdnutí pragmatici aspoň na chvíľu uveria v zázraky. Je to tiež noc, keď istý bradatý muž v červeno-bielom obleku lezie po strechách domov a rozdáva darčeky. V tomto filme je Santa Claus (David Harbour) životom unavený cynik, ktorý chce mať svoju najťažšiu ročnú zmenu rýchlo za sebou. To, že sa ocitne v dome, kde ozbrojenci držia rodinu ako rukojemníkov ho spočiatku nevyvedie z miery. Až do momentu, kedy ho najmladšia rukojemníčka poprosí o pomoc. Až vtedy si vyhrnie rukávy na červenom plášti a spustí sa akcia. Verte tomu alebo nie, ale nahnevanému Santovi by ste sa pod ruky dostať nechceli. Tichá noc sa určite spievať nebude, pretože tento Santa nie je svätý. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama