Reklama

Reklama

Žena cestovateľa v čase

(seriál)
  • Česko Zakletý v čase (viac)
Trailer 1

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Romantická adaptácia rovnomenného knižného bestselleru z dielne scenáristu a režiséra Stevena Moffata sleduje magický milostný príbeh Clare a Henryho a ich láskyplného manželstva, ktoré komplikuje nedobrovoľné cestovanie v čase... (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (9)

Gixian 

všetky recenzie používateľa

Masterpiece. Jako není to dokonalé, a místy je vidět určitá "nízkorozpočtovost", ale nevím co víc než toto bych mohl od televizní produkce kdy požadovat. Romantika, lidská smrtelnost, time-travel fuckupy, komedie i nenaplnitelnost lidského života / nedosažitelnost úplného štěstí - prostě masterpiece. ()

Dawe2 

všetky recenzie používateľa

50%, mužského nahého zadku si užijete do sytosti. Řekl bych ale, že zbytečně často, až je to fakt trapné. Zato je v tom málo logiky, (ne)konec a vlastně nevyřešený celý děj. Hodně zklamalo. Na jeden slušný film by to s úpravou scénáře asi bylo, takhle je to jen podprůměr a nevyužitý potenciál. Škoda. ()

Reklama

jarah 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že seriál nebol dotiahnutý do konca. V porovnaní s filmom má väčší priestor pre detaily. Oproti filmovej Clare je správanie seriálovej Clare prehnane hysterické, takže sa človek neustále čuduje, čo na nej Henry vlastne vidí. Tak, ako sa nezmyselne naštve, tak sa odrazu nezmyselne upokojí. Až som sa občas pýtala, či je to naozaj práca toho istého Moffata, ktorý má na konte Sherlocka a ďalšie úspešné diela. Keďže si ma napriek tomu seriál udržal pri obrazovke, patrí mu odo mňa 3,5* ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Rose Leslie sice není ta nadpozemská Rachel McAdams, ale jinak mě vlastně Zakletý v čase bavil víc než filmová podoba. Theo James je v pohodě a sedí mi sem víc než Eric Bana, a stejně tak to rozvětvení myšlenek filmu, respektive knihy. Seriál sice pomalé tempo, ale ty postavy jsou dobře napsaný a bavilo mě sledovat jejich příběhy. Sice je to občas zamotanější než by se slušelo, ale i tak je velká škoda, že byl seriál po pouhých 6 dílech zrušený. Pokud si vzpomínám, je to možná poprvý, kdy mě zrušení seriál vyloženě mrzí. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Úprimne povedané, išla som do toho s tým, že sa jedná o minisériu, no keď som bola už asi v poslednej tretine, až potom som zistila, že bude ďalšia séria alebo série!!! The Time Traveler's Wife seriál je v porovnaní s filmovou verziou oveľa viac creepy, celé je to také temnejšie, depresívnejšie. Neviem nájsť vhodné slová, no romantické to nie je ani náhodou!!! Claire je tu vyobrazená skôr ako žena trpiteľka, nevyzerá byť šťastná!!! Alebo sa mýlim? Rose Leslie hrá presvedčivo, z nenápadnej malej roly v Downton Abbey, kde som ju mala možnosť prvýkrát vidieť, tu máme sebavedomú ženu, ktorá má dostatok priestoru ukázať, čo za talent v nej je! Naopak, Theo James ma ako Henry nepresvedčil, nie som si úplne istá, či mi vadil herec alebo postava. Henry je tu ako hovorí sama Claire asshole, hlavne jeho mladšia verzia. Rachel McAdams a jej filmový kolega mi sadli viac, ale knihu som nečítala, takže neviem porovnať, kto z nich sa viac podobá na Claire a Henryho. Je zvláštne, že vo filme mi vôbec nevadilo, keď ukazovali nahého Henryho alebo stretnutia malej Claire a dospelého Henryho. Naopak, tu mi to miestami pripadalo creepy!!! A toľko opakujúcich sa scénok nahého zadku Henryho, páni, neviem, aký mal byť ich účel, no sexi to veru nebolo. Henry vždy niekde pristál, bol celý spotený, prípadne krvácal a často zvracal. Načo prepánajána ukazovať to isté dookola???!!! Veď divák chápe, že takú mal rutinu. Takisto jedenie, veď vkuse len jedol, takéto "maličkosti" mne vadili a verím, že nie len mne. A sex? Vo filme bol sex na vedľajšej koľaji, tu sa dosť toho točí okolo sexu, bolo to aj v knihe tak? Aby som seriálu len nekrivdila, musím povedať, že má veľmi peknú hudbu. Vyzdvihujem tiež niektoré odvážne témy, ktoré sa tu riešia. SPOILER ALERT: Silná je téma znásilnenia, to ma ozaj prekvapilo. Ale chcieť spáchať vraždu, to si myslím, že trošku prehnali. V tomto sa Claire priveľmi vzdiaľuje tej sweet romantickej Claire z filmu!!! Alebo čo malo znamenať, že Claire sa vyspala s Gomezom a aj s jeho frajerkou? Bolo to v knihe???!!! Claire, ako si ju predstavujem ja, by to neurobila!!! KONIEC SPOILERU. Často boli skoky v čase mätúce a tiež aj konanie postáv. Niekedy som ozaj mala chaos v tom, čo bolo skôr a v akom poradí. Je super, že máme možnosť spoznať aj rodinu Claire, to bolo fakt dobré, keď sa s nimi Henry prišiel zoznámiť. Zaujala ma aj Henryho mama, Kate Siegel. Ešte sa vrátim k Rose Leslie, vyzerá na svoj vek, možno aj staršie, bolo ťažké uveriť, že má 16 alebo 20. Theo James bol ako "starý" Henry nekvalitne namaskovaný, pôsobilo to veľmi neprirodzene! Na záver ešte toto: Film je pre romantické duše, seriál pre neromantikov a výlučne pre ženy. Neviem si predstaviť, že nejakého chlapa by toto bavilo pozerať, to by asi radšej odcestoval v čase😁. "You hang on to things from the past, like the past matters any more. You worry about the future, and it's not even here yet, when the only time is now". 60% ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (1)

  • V osobnom diári Clare (Rose Leslie), kde sa nachádzajú dátumy stretnutí s Henrym, je okrem iného aj dátum 11. september 2001. (winetach)

Reklama

Reklama