Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock West (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Williams (Nicolas Cage), bývalý príslušník námorných síl USA, ktorého ťažko poranili v Bejrúte, je večný „loser“. Vo vrecku má posledných päť dolárov a zúfalo si hľadá prácu, pretože prisľúbené zamestnanie v Texase padlo. A tak zamieri do Wyomingu. Ocitne sa v bare v mestečku Red Rock. Barman Wayne Brown (J. T. Walsh) ho uprene pozoruje a napokon ho osloví slovami: „Vy musíte byť Lyle z Dallasu.“ Michael, ktorý si chce za každú cenu zarobiť, prikývne, hoci nevie, o čo ide. Ukáže sa, že Wayne má naozaj pre Michaela prácu. Čo však úbohý Mike netuší, je, že ide o vraždu Wayneovej bohatej manželky, za ktorú dostane desaťtisíc dolárov. Michael si zoberie peniaze a odíde na Wayneovu farmu s úmyslom varovať jeho manželku Suzanne (Lara Flynn Boyleová). Lara zareaguje tak, ako Michael rozhodne nečakal. Ponúkne mu dvojnásobnú sumu, ak zabije jej manžela. Chce sa ho už konečne zbaviť, aby mohla žiť so svojím milencom Kurtom (Dale Gibson). Michael si vezme peniaze aj od nej a pokúsi sa čo najrýchlejšie opustiť Red Rock. Jeho plány však naruší veľká búrka, a tak s radosťou nastúpi do auta, ktoré mu zastaví. V tom čase Wayne hľadá Michaela, aby ho čo najrýchlejšie vystrnadil z mesta, pretože skorumpovaný šerif predsa len niečo tuší. Čo čert nechcel – šofér zamieri priamo do baru, kde premoknutého Michaela pozve na pohárik. Až v tejto chvíli Michaelovi svitne, kto je jeho dobrodinec – je to skutočný „Lyle z Dallasu“ (Dennis Hopper), psychopatický zabijak, ktorý prišiel splniť Wayneovu zákazku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Nenapadá mě pitomější označení než pohodovej thriller. Tak na mě ten filmek působil. Pořád se snažím vzpomenout na vtipné momenty, jenže ony tam nejsou. I tak mám pořád pocit, že jsem sjel černou komedii. Nevím kvůli čemu. Možná kvůli Hopperovi a Cageovi, možná kvůli množství náhodných setkání a situací. Podivná žánrovka, která mě bez problémů pobavila, ale na nějaký velký doporučování to zas není. 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

Reklama

Lyžař 

všetky recenzie používateľa

Welcome to Red Rock a You're leavin' Red Rock pořád dokola a dokola. Zajímavé shody náhod se dějí :-) Nicolas Cage je dostatečně charismatický, aby to odtáhl z velké části sám. Ač Red Rock West pro mě není bombou roku či tak něco, tak takových pohodovek uvidím rád víc. Herci: ***; Hudba: ****; Scénář: ****; Režie: *** ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Opět výtečný Cage! Film, který běžel tenkrát v bedně v noci, já brzy ráno vstával do práce, zdržovaly to překrásně dlouhé reklamy a stejně mi očka ne a ne uhnout z obrazovky? Proč? Důvod je jasný! Red Rock West! Parádně zamotaný filmek, kde se navíc objevují hned dva skvělý záporáci v podání Hoppera a Walshe. Navíc bestie Boyle se taky ukáže jako velice důležitá součást filmu. A závěrečné vyvrcholení, to už je jen ta konečná žvíkačka pod celým lízátkem s názvem Red Rock West! 90% ()

wampire23 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zo snímkov, ktoré ostali dlho môjmu filmovému oku nepovšimnuté. Keby som ho videl tak pred piatimi rokmi zrejme by ma oslovil oveľa viac. Lebo asi vtedy som videl Dahlov Joy Ride a musím povedať, že ten ma zaujal oveľa viac. Možno to bolo atmosférou alebo mojím podguráženým stavom:D. No nič, venujme sa RRW. Takže máme tu chlapíka, ktorého vietor v peňaženke dovedie až do metečka Red Rock a zrazu pred sebou vidí balík peňazí. Ochvíľu ďalší balík peňazí:D. No a potom už len problémy a problémy:D. Zo začiatku veľmi dobrý thriller sa však pomaly začne zvrhávať do trápnej klišoidnosti, kde by sme mohli sami predrozprávať konanie postáv. Režisér sa nás snaží neustálymi zvratmi držať v napätí, lenže po nejakej tej polhodinke už to naozaj nefunguje a my len z povinnosti dopozerávame, či sa nestane niečo prekvapivé. A samozrejme sa ničoho takého nedočkáme. A to je škoda. Herecké výkonny sú priemerné. Ani jeden z hercov si tu nestrihol niečo výrazne oslňujúce. Cage je typický buránek, ktorý sa však stáva neohrozeným cápom (niekedy si dokonca myslíte, že vie hrať:D). Hopper si môže svoju postavu patentovať, pretože mi príde, že nech by sme vymenili postavy v jeho filmoch, tak by si to nikto nevšimol. Čiže čisto-čistý priemer, ktorý určite zapadne prachom v mojej filmovej vitrínke. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)
  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama