Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v životě Neda Hanlana (Nicolas Cage), kanadského veslaře a světového šampiona koncem 19. století. V jeho divokém mládí ho adoptuje sázkař jménem Bill (David Naughton), který chlapce podporuje ve veslařských závodech jen pro vlastní zisk. Kontrolu nad Hanlanovou kariérou převzal nemilosrdný podnikatel Knox (Christopher Plummer). Když Hanlan zjistí jak ho Knox zneužívá, opustí ho a zaměstná prvního čestného člověka kterého potká, kterým byl vynálezce a spekulant Walter (Sean Sullivan). Hanlanův uspěch byl mimo jiné i sňatek s Margaret (Cynthia Dale), Knoxovou nepolapitelnou neteří. (smack)

(viac)

Recenzie (26)

Bigwave 

všetky recenzie používateľa

Standardní sportovní drama. Cage zde hraje velmi průměrně, ale to se nesmíme divit, když jde o jednu z prvních rolí. Ono stejně dokonale hrát v něčem takovém, co je opsaná z šablony pro sportovní dramata tohoto rázu. Hlavní hrdina, podceňovaný samorost se objeví na scéně sportovní disciplíny, kterou s přehledem vyhraje. V průběhu nastupuje nějaká překážka, kterou následuje příchod ženy. A závěr je odkázán na světový, mistrovský závod, který náš dotyčný dramaticky vyhraje. Prosté, pořád stejné. ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Naprosto průměrný film. Velké pozitivum zde je, že je to životopisné. Ale zdá se mi, že to nebylo až tak dobře natočené. Chybí mi zde pořádné napětí, film v podstatě stále ubíhá, pořád se něco děje, ale nevtáhlo mě to vůbec do děje. Prostě jsem na to kouknul a bylo to. Škoda, natočit to více napínavě, bylo by to lepší. Takhle je to jen průměrný film, který stačí vidět jedenkrát, aby jsme byli více znalí historie. Howgh! ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage v nezvyčajnej role mladíčka, ktorý sa chce prebojovať na vrchol svetového veslovania. Film mi prišiel viac romantický než športový, životopisný či dramatický. Cage v slušnej fyzickej forme, až mi je divné že dnes nevyzerá ako Schwarzenegger, ale iba herec s priemernou postavou, ktorú snáď už v žiadnom inom filme neukázal. Fanúšikovia veslovania si celkom užijú, i keď samotné závody sú poriadna nuda, pretože tie trvajú aj 40 minút než súťažiaci dorazia do cieľa. A priznajme si, nie je to napínavé sledovanie rýchlych formúl. Inak je film pekný, ale trpí asi nízkym rozpočtom a starou dobou jeho vzniku a tak vám len niekde na poličke zapadne prachom. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Cage, ako šťavnatý sebavedomý mladík so silnými pažami, opúšťa svoju pokrivenú minulosť a vydáva sa na cestu profesionálneho športovca. Tento neznámy chlapec si oblečie bledomodrý dres a rozhodne sa poraziť aj tých najväčších profíkov. Krásny príbeh plný odhodlania, čestnosti, tvrdej driny, úspechov, ale aj peňazí a intríg. Popri športe ale nesmie chýbať ani osudová láska, ktorú si Ned získa aj napriek svojej neomalenosti. Niet sa ale čomu čudovať.. ktorá by odolala temperamentnému a charakternému športovcovi s krásnym telom? ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemná, nenáročná, športová dráma s mladučkým Cageom, ktorý asi niekde v tomto momente začína svoju prebohatú hereckú kariéru. Výrazná hlavná postava v podobe Neda Hanlana, rivalita, podvody, záškodníctvo, podplácanie, slušná zápletka, veslovanie a športové napätie. To z tohoto snímku robí príjemný oddych a relax, ale nič výnimočne emotívne tu nehľadajte. 65/100 ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama