Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeri - Season 9 (2005) (séria)


Minuloročný model (S09E08)

(epizóda)
  • Česko Stará křivda (viac)

Obsahy(1)

Annie Woodrowová, charitatívna pracovníčka z Midsomer Malham, stojí pred súdom, pretože ju obvinili z vraždy svojej najlepšej priateľky Frances Trevelyanovej. Prípad pred desiatimi mesiacmi vyšetroval šéfinšpektor Barnaby. Počas pojednávania však Barnaby nadobúda presvedčenie, že Annie nezavraždila. Preto spolu so seržantom Jonesom zariskuje a udrie na korunnú svedkyňu, pani Beverlyovú, aby povedala, čo sa skutočne stalo... V Caustone sa koná súdny proces so sociálnou pracovníčkou Annie Woodrowovou z Midsomer Malham, ktorú šéfinšpektor Tom Barnaby pred desiatimi mesiacmi zatkol pre podozrenie z vraždy jej najlepšej priateľky Frances Trevelyanovej. Annie ju údajne brutálne ubila preto, že sa bezhlavo zaľúbila do jej manžela. Keď Barnaby s so seržantom Benom Jonesom prichádzajú k súdnej budove, stretnú sa s vdovcom Johnom Trevelyanom, ktorého sprevádzajú jeho dve dcéry – staršia Sophie a mladšia Ed. Tá povie niečo, čo uviazne inšpektorovi v hlave – je skalopevne presvedčená, že Annie jej mamu nezabila. Na súd sa dostaví korunná svedkyňa, stará pani Beverlyová, ktorá v osudný večer videla Annie, ako bez kabáta a bez rukavíc, hoci bola veľká zima, mierila k domu Trevelyanovcov. Hlavným motívom vraždy stále zostáva láska – podľa názoru obžaloby – neopätovaná, ktorú vraj obvinená cítila k Trevelyanovi. Napokon ho aj po vražde ho často navštevovala a pomáhala mu prekonať smútok zo smrti jeho manželky. O tom vzrušene pred súdom vypovedá aj Sophie, ktorá v porovnaní so svojou sestrou je presvedčená, že Annie jej matku zabila.

Počas poludňajšej prestávky v pojednávaní sa šéfinšpektor Barnaby v miestnom hostinci stretne s povedomou ženou. Jones, ktorý sa dopoludnia zúčastnil procesu, sa svojmu šéfovi zverí so svojím postrehom, že táto žena často komunikovala očami s obžalovanou. Barnaby zistí, že ide o jeho dávnu známu, súdnu psychiatričku Prudence Plunkettovú. Ani Prudence vôbec neverí tomu, že Annie skutočne svoju najlepšiu priateľku zavraždila, a Barnaby začína pochybovať, či pred súdom skutočne stojí vrahyňa. Preot sa rozhodne pre riskantný ťah a chce znovu vypočuť pani Beverlyovú, aby mu povedala pravdu o tom, čo sa vtedy skutočne stalo... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Někdy je Bárneby nálada, takže fajn, že to dnes padlo na povedený díl. Babka skvělá, příjemná věc na sobotní odpoledne, ke steaku a skleničce Bushmills Three Woods. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama