Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeri - Season 9 (2005) (séria)


Štyri svadby a jeden pohreb (S09E05)

(epizóda)
  • Česko Čtyři pohřby a jedna svatba (viac)

Obsahy(1)

Na pohrebe starousadlíčky sa zíde takmer celé mestečko. Keď príde k vražde jej priateľky, na povrch vyplávajú hriechy minulosti i súčasnosti. A závisí len od šéfinšpektora Barnabyho a jeho asistenta, seržanta Bena Jonesa, aby rozťali gordický uzol, pretože ďalšia vražda na seba nedá dlho čakať... V mestečku Broughton sa koná pohreb Vivienne Marwoodovej, ktorá bola už dlhý čas ťažko chorá – a potom náhle zomrela na zápal pľúc. Pohrebu sa zúčastní jej manžel Henry so synom Rolandom, ale aj ďalší obyvatelia – doktor O´Dowd, Lorna Hastingsová, Peggy Aynscombeová s dcérou Fionou, reverend Anthony Gant a diakonka Cathy Hewlettová. Prišla aj Mildred Danversová, ktorá v Broughtone kedysi žila. V mestečku sa práve chystá každoročný jarmok a s ním aj Naberačková jazda, predstavenie, ktorého korene siahajú do dávnej minulosti a jej pravidlá proti sebe stavajú mužov a ženy. Uprostred príprav však v hotelovej izbe nájdu mŕtvu Mildred Danversovú. Smrť, ktorá spočiatku vyzerá ako prirodzená, sa čoskoro ukáže vraždou – starú ženu niekto otrávil.

Šéfinšpektor Tom Barnaby a Ben Jones sa pokúšajú preniknúť do zložitých vzťahov medzi obyvateľmi mestečka. Len o krátky čas, čo reverenda Anthonyho vyberú ako jazdca pre tradičnú slávnosť, ho zastrelí neznámy strelec. A začína sa vyšetrovať. Z vraždy Danversovej spočiatku podozrievali práve Anthonyho, zdá sa totiž, že žena vedela niečo veľmi nepríjemné z jeho minulosti. Potom však policajti odhalia, že Anthony bol homosexuál a mal kedysi aféru s nejakým mladíkom, a tento fakt poznalo viacero ľudí, rovnako ako to, že bol nevlastným bratom Henryho Marwooda. Lorna Hastingsová sa dokonca reverenda pokúsila vydierať, kým jej priateľka Peggy Aynscombeová je – ako sa neskôr ukáže – pre zmenu Henryho milenkou. Náhla smrť Henryho manželky vyvolá otázky – čo, ak sa jej chcel zbaviť, aby mohol žiťt s Peggy? Henry Marwood však Barnabymu vysvetlí, že ťažko chorá žena, ktorej choroba rýchlo postupovala, si vzala život sama. K rozhodujúcemu obratu vo vyšetrovaní dôjde vo chvíli, keď Ben Jones začne odoberať obyvateľom mestečka biologický materiál na stanovenie DNA... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

K jedné motivaci z minula či dávné vině. V domě hoří a smrt hrozí vám a všem v domě, včetně vašeho dítěte a cizího ditěte, které máte na starost. Zachránit můžete (nebo zemřít při pokusu o jeho záchranu) jen jedno z dětí. Vlastní dítě máte ve svém pokoji, cizí je v hořící jiné místnosti. Jak se rozhodnete a může volba v takové situaci zatížit svědomí? ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama