Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja cudzinci putujú austrálskou púšťou. Virgil (Zac Efron) ide za prácou, ktorá mu údajne zmení život, a má ho tam priviezť nie práve sympatický vodič Keith (Anthony Hayes). Počas cesty sa im prehreje motor auta, a tak musia zastaviť uprostred vyprahnutej divočiny. Keď Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk pri jeho nohách. Začnú kopať a objavia ten najväčší balvan zlata, aký kedy kto našiel. Prvotné nadšenie sa premení na bezmocnosť, keď zistia, že vytiahnuť zo zeme takú veľkú hrudu zlata je nad ich sily. Dohodnú sa na tom, že zlatý balvan bude strážiť Virgil, zatiaľ čo Keith odíde do najbližšieho mesta a zaistí potrebné vybavenie. Lenže sú uprostred úplnej pustiny a tak je najbližšie mesto dva dni cesty tam a dva dni cesty späť. Virgil tak musí zostať štyri dni sám uprostred púšte. K dispozícii má neveľkú zásobu vody, trochu jedla a plachtu, ktorá ho má ochrániť pred páliacim slnkom. A potom sa všetko skomplikuje.
Najskôr sa Keith o niečo oneskorí. Sprvu len o deň, potom o ďalšie a ďalšie. Virgil pomaly začína prepadať zúfalstvu. Široko ďaleko nie je žiadna pomoc, len piesok, kamene a pár pokrútených stromov a kríkov. Spoločnosť mu robia iba divé psy, ktorí sa k nemu nepriblížia, kým má zapálený oheň. Ale drevo mu dochádza, rovnako tak jedlo a po tom, čo sa preženie piesočná búrka, príde Virgil aj o poslednú kvapku vody. V tej chvíli sa začnú diať podivné veci. Je s ním naozaj v púšti niekto ďalší, kto ho chce o zlato pripraviť, alebo sú to iba obyčajné preludy? Tak ako tak, nezostáva mu než čakať a dúfať, že sa pre neho Keith naozaj čoskoro vráti. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (161)

Untitled07 

všetky recenzie používateľa

Nic jsem od toho nečekala a nejspíš proto nejsem zklamaná. Upřímně jsem si film pustila jenom díky Efronovi, na kterýho se vždycky ráda podívám, takže kdyby byl v hlavní roli někdo jiný, o film bych nejspíš ani nezavadila. Efron nezklamal, film má super atmosféru, závěr mě ale nijak nepřekvapil. Za mě celkem fajn jednohubka, ale znovu se na to nepodívám. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Ostanem strážiť zlato..." Tento malý nenápadný film mi urobil radosť, presne sa mi trafil do vkusu. Nádherné exteriéry. Je zaujímavé, že aj keď tam široko ďaleko nie je jediný zelený strom alebo krík, je to svojím spôsobom nádherný kus prírody. Hlavne je to niečo iné, niečo čo doma nemáme. Film má pomalé tempo, skvelá hudba občas navodí až hypnotické stavy čo bol asi účel, pretože hlavná postava má sakra problém... Atmosféra dokonalá, príbehovo veľmi jednoduché, ale účinné, herecký výborne zahrané, ale strohé dialógy dávajú vyniknúť predovšetkým prírode. Idem proti davu, mne to sadlo dokonale. Záver skvelý, tie divé psy, pohľad na zlato... Dingo vyzerá inak, takže si nie som celkom istý, čo to bolo, možno iba túlavé psy. Jediné, čo mi trošku prekážalo, bol príliš skoro seknutý posledný záber. Mal trvať o pár sekúnd dlhšie s pohľadom na kopu zlata alebo oblohu...Napriek tomu skvelá jednohubka! 90%. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Toto je presne ten typ filmu, ktorý je spočiatku hrozne nudný a nezáživný, ale od určitého momentu sa to napokon rozbehne do vynikajúceho thrill deju. Tento moment je v tomto filme samozrejme nález zlatého balvana. Virgil akosi podcenil situáciu, a tak sa prvotný pokoj postupne mení na boj o prežitie. Situáciu vygradovala neuveriteľne otravná ženská, ktorá liezla aj mne samotnému na nervy. Ten záver bol absolútne skvelý, ako dômyselná šachová partia! Škoda, že ten zvyšok bol plný prázdnych fáz, ktoré pôsobili priam uspávajúcim dojmom. ()

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Celkem vydařená one man show, kde se Zac fakt snaží a dokazuje, že umí zahrát i náročnější role, kde se nemůže spoléhat jen na svůj vzhled a postavu. To ale nestačí. Je zde tolik nezodpovězených otázek, hluchých míst a přetažený konec za vlasy. Navzdory tomu, že film má krátkou stopáž, neskutečně se mi to táhlo a díval jsem se na hodinky. Přitom pointa se dá odhadnout už na začátku. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Strašně blbě napsané (scenáristicky) a dobře natočené (vizuálně). Po celou dobu jsem měl totiž pocit, že je “něco špatně”. WTF momenty jeden za druhým. Prakticky to začalo momentem, jak “pokroutil knoflíky”. Prostě proč by to dělal? Jako kdyby věděl, kde je třeba zastavit. To samé rozhodnutí zůstat… Co bránilo tomu druhému se vrátit za 7-10 dní a shrábnout 100%? Dál… nešlo by vyřešit dilema šikovněji, když má satelitní telefon? Jak to, že náklaďákem to nešlo, ale klacíkem kousek odloupnul? Samozřejmě i tady musí nacpat diverzní sračky… naprosto nelogicky, hlavně že tabulkám bylo zadostiučiněno.  A mohl bych pokračovat i dál… ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Na začátku první noci se ukázal úplněk. O několik záběrů později se objevil půlměsíc. (Johnny.ARN)
  • V červnu 2021 získala distribuční práva na film v USA společnost Screen Media Films. Ve stejnou dobu společnost Altitude Films oznámila, že film prodala do všech světových teritorií kromě dvou. (Johnny.ARN)
  • Film byl vytvořen a financován s pomocí filmovou produkční společností South Australian Film Corporation. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama