Reklama

Reklama

Druhý dych

  • Slovensko Daj si pohov, mladý! (viac)
Trailer 1

Milann je 30-tnik, ktorému sa v živote ešte nepodarilo zaradiť. Má problémy s prácou i peniazmi a jeho jedinou vášňou je hranie videohier. Po incidente v poslednom zamestnaní je odsúdený na 300 hodín verejnoprospešných prác v domove dôchodcov. Prvé dni sú pre neho skutočným peklom. Keď si obyvatelia domova náhodne vypočujú, čo si o nich myslí, zaprisahajú sa, že jeho život bude neznesiteľný. Ale čoskoro pochopia, že za znudenou a otrávenou tvárou neschopného sanitára sa skrýva utrápená bytosť, ktorá nikdy nepoznala náklonnosť a lásku, keďže Milann ako sirota vyrastal v detskom domove. Preto nerozlučná partia siedmich osemdesiatnikov, na čele s bývalým šampiónom v boxe (Depardieu), zmení svoj postoj a zoberie Milanna pod svoje ochranné krídla. Každý z nich mu odovzdá vlastnú životnú skúsenosť, aby pochopil, že život samotára nie je naplnený. Navyše Milann zisťuje, že domov dôchodcov využíva osamelosť a zraniteľnosť svojich klientov, aby ich okrádal. Vidí jediné východisko: musí zorganizovať veľký útek. Aké sú však ich možnosti? (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (11)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerné to nebolo, hoci prvoplánové vtipy typu "dôchodkyňa kričí na muža ukáž mi gule" až tak smiešne neboli. V súvislosti s guľami tu ale bolo aj poučenie, že gayovia majú radi guľové športy. To dopropocitové posolstvo o tom, že seniori majú čo ponúknuť aj mládeži, hlavne tie skúsenosti uznávam. A uznávam aj penzistov ako takých. Kým samozrejme nezavolajú na mňa políciu, že som si o 22.01 prdol a ruším tak nočný kľud. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Jednoduché, nezábavné, předvídatelné. Na komedie od Boudaliho a Lacheaua se tohle ani zdaleka nechytá a humor je takový strašně obyčejný a nudný, že nevím, proč bych měl film někomu doporučit. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Vcelku příjemná feel-good comedy o muži, který chodí z práce do práce, hraje jen hry na playstationu a nemá tedy žádnou velkou životní úroveň, omylem se však dostane do průseru a  bude muset odpracovat 2 měsíce prospěšných prací v domově pro Seniory, kde je i sympatický Gerard Depardieu ( bývalý boxer, jedna z nejlepších postav). Některé postavy seniorů jsou zábavné, ovšem od Francouzů jsem čekal trochu bláznivější kadenci humoru, je to spíš takové příjemné a milé, vyloženě záchvaty smíchu se čekat nedají. Příběhově to jede dle klasické šablony, ale díky sympatickým postavám, příjemném tempu a feel-good atmošce je z toho neurážející jednohubka. ( Potěší narážka na La casa de Papel) 6/10. ()

k4n9ur 

všetky recenzie používateľa

Slabší komedie na nedělní odpoledne k nějaký domácí činosti. Tahle nová francouzská komediální "vlna" mě moc nebere a nevidět tam pár těch starých známých herců co má člověk rád, tak bych si ho ani nevšiml. Ale jako dřív už to stejně nebude.. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky rodinný snímok, ktorý miestami chytí za srdce, miestami jemne pobaví a v konečnom dôsledku prinesie do popredia aj dôležitú tému. V globále ale tento film je podávaný s množstvom zbytočného klišé a s príliš jednoduchou dejovou linkou, ktorá nerozvinie jednotlivé charaktery do takej miery, aby sa s nimi divák stotožnil. Ale to je problém viacerých francúzskych filmov podobného typu. Takže za mňa príjemná jednohubka na jedno pozretie, ale nič viac. 60 % ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Film čiastočne produkoval švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama