Reklama

Reklama

V tomto modernom monštruóznom príbehu o Draculovom vernom sluhovi sa Nicholas Hoult predstaví v úlohe Renfielda, večne oddaného pomocníka najnarcistickejšieho šéfa histórie, Draculu (Nicolas Cage). Renfield je nútený zaobstarať svojmu pánovi korisť a splniť každý jeho príkaz, bez ohľadu na to, ako veľmi sa cíti byť ponížený. Teraz, po stáročiach otroctva, je však Renfield pripravený zistiť, či existuje život mimo tieňa Kniežaťa temnôt. Keby tak dokázal prísť na to, ako ukončiť svoju spoluzávislosť. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (18)

  • Film využíva zábery z kultového pôvodného filmu Dracula (1931) od Universal Pictures pre flashbackové scény. Nicholas Hoult a Nicolas Cage sú do záberov vložení plynule pomocou techník strihu. (Arsenal83)
  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)
  • Režisér Chris McKay v rozhovore pre Collider priznal, že film má v skutočnosti slúžiť ako priame pokračovanie filmu Toda Browninga Dracula (1931). McKay sa tiež pokúsil, aby trailery a plagát filmu odkazovali na túto skutočnosť, ale nakoniec to nevyšlo. (Arsenal83)
  • V pôvodnom románe Brama Stokera o Draculovi je Renfield opísaný ako vo veku najmenej 59 rokov. Mnohé adaptácie ho však zobrazujú ako mladého muža, ako je to aj v tomto prípade. (Arsenal83)
  • V reálnom svete naozaj existuje Renfieldov syndróm, tiež známy ako klinický vampirizmus, čo je zriedkavá psychiatrická porucha, pri ktorej jednotlivca intenzívne fascinuje pitie krvi alebo verí, že je upír. Tento syndróm je pomenovaný práve po postave Renfielda. (Arsenal83)
  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)
  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v New Orleans od 3. februára 2022 do 14. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film bol ohlásený už v roku 2014 a sústredil sa na príbeh postavy Renfielda v klasickej verzii, ale produkcia filmu bola zastavená po komerčnom neúspechu Múmie (2017). Neskôr prišiel Kirkman a ponúkol štúdiu novú verziu filmu, pričom sa viac opieral o komediálne aspekty príbehu a produkčné práva získala Skybound Entertainment. (Arsenal83)
  • Kapitán Nemo, Superman a Dracula byly tři role, o kterých Nicolas Cage snil, když začal svou hereckou kariéru. (KGBelik)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)

Súvisiace novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (viac)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (viac)

Reklama

Reklama