Reklama

Reklama

Nebudeš sama

(festivalový názov)
  • Austrália You Won't Be Alone (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Odlehlá horská vesnice je ohrožována krvelačnou čarodějnicí Marií, jejíž duch se dokáže vtělit do těl zavražděných lidí či zvířat. Jednoho dne čarodějnice poznamená novorozenou Nevenu, čímž navždy zpečetí dívčin osud… Debutující režisér makedonského původu ve svém atmosférickém hororu zavádí diváky do prostředí své rodné země v 19. století; originálním způsobem pracuje s místní mytologií a zároveň přibližuje dobové poměry, umně spřádá folklórní motivy s tématem postavení žen i existenciálními otázkami. Malickovsky poetický, místy notně krvavý snímek doplňuje hypnotický soundtrack Marka Bradshawa a výrazné herecké výkony ženského hereckého ansámblu v čele s Anamarií Marincou či Noomi Rapace. (MFF Karlovy Vary)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (56)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Čakal som, že sa nebude jednať o klasický príbeh s bosorkou, ktorých sa každý rok vyrojí veľké množstvo a sú len tuctové či obyčajné. Tento i keď ide svojou kludnou cestou, nenudí, lebo stále predhadzuje nové a nové informácie o tom, že keď raz sa vám podarí presrať smrť, tak s tým už neskončite. Je fakt, že v niektorých momentoch som sa strácal a niektoré súvislosti som pochopil až na konci. Veľký problém som mal z postavami, v tom dedinskom štýle mi všetci prišli rovnakí a vyznať sa v nich mi troška robilo problémy, ale zvládol som to. Doba v ktorej sa odohrával príbeh bola ponurá, ako aj atmosféra, ktorá z nej vyžarovala. Stačí si spomenúť na ženu, ktorá porodila na poli a hned po tom do práce a o tom bol život, žiadne pn-ky ale len drina a sex a toho tu bolo tiež plno. Čo ma nebavilo boli úvahy hlavnej postavy, ktorá veľa hĺbavo rozmýšľala, len škoda, že nahlas a to ma fakt nebavilo, práve naopak, sralo ma to. Ale inak celkom v pohode, je fakt, že tento druh filmu až tak nevyhľadávam, ale zas na druhú stranu, práve tento bol spracovaný takou zaujímavou formou. Silné 3*. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Poetický slowburn horor, ktorý budú ľudia vyzdvihovať do nebies alebo skopávať pod zem. Všetky pasáže so starou čarodejnicou boli skvelé a užil som si hlavne návrat do minulosti, v ktorom vysvetlili jej identitu. Mytologická časť Stolevskiho filmu je skutočne originálna a udržuje diváka v napätí. Horšie to už bolo s poetickým zamýšľaním hlavnej hrdinky nad životom, ktoré iba zdržiavalo od dejovej línie. Keby tvorcovia film prestrihali, mohlo to byť znesitelnejšie, týmto spôsobom mnohých divákov zbytočne unudili, o čom vypovedá aj tunajšie hodnotenie. Chápem však, že úmysel filmárov bol odlišný. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

,,Tak takto má vyzerať horor!´´ Povedala by mi osoba so šálom na krku a východozápadným účesom, s chuťou si usrkávajúc čaju, zakúpeného v nejakom ezoterickom obchode. Rozhodne by som, s príhodnými gestami a smiechom nesúhlasil, argumentujúc tým, že v čarodejníckom subžánri existuje mnoho akčnejších príspevkov ( SEASON OF THE WITCH, THE LORDS OF SALEM či hocaký gothic horror zo zlatých 60. ). Artové a meditačné pokusy o potlačenie stereotypu v ktoromkoľvek žánri, ma z 90% svojej produkcie zúfalo unudilo. Lenže potom si spomeniem, že aj v sci-fi existuje popri STAR WARS, aj taká 2001 : VESMÍRNA ODYSEA. A teraz tu je NEBUDEŠ SAMA, sugestívne podaný kúsok, ktorý ma z 90% zúfalo neunudil. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Toto je tak artové a hlúpe že by to mohlo získať nejakého Oscara...Patrím k ľuďom ktorý na takomto štýle hľadajú to najlepšie, ne až k takým extrémistom aby som každému zadelil 5/ a v recenzii sám seba presviedčal že som jediný, alebo jeden z mála, ktorý film a jeho krásu pochopili, ale v tomto prípade sa to nedá. Je to síce natočené výborne, s kvalitnou hudbou ale celkovo tomu chýba nejaká hlbšia myšlienka. Aj keď bolo natočených mnoho horšívch artových kúskov ani tento z ich plejády nijako nevybočuje. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Baladické podobenství o věčném koloběhu života a touze žít je vyprávěno pomocí poetických obrazů stavěných do kontrastu násilí, krve a smrti. Dá se bojovat s prokletím? Maria, přezdívaná vlkožroutka, si to nemyslí. Dívka, která jí byla obětována, si myslí opak. Je na divákovi, kterou stranu si zvolí on. Uhrančivý soundtrack ve spojení s magickým vizuálem vytváří elektrizující atmosféru. Pokud lze o nějakém snímku říci, že je umělecký a určený pro menšinové publikum, pak je to rozhodně tento. Vnímavý divák bude vtažen, přibit a na konci vyplivnut. Mainstreamový divák by měl nechat tento film bez povšimnutí, čímž si ušetří zklamání. Je to horor. Ale horor, kterému říkáme život. Dlouho jsem neviděl podobně hypnotický film, ale naprosto rozumím těm, co ho nepobrali. Stejně jako ostatní druhy umění, ani kinematografie nemůže nabízet jen filmy snadno pochopitelné, lehce srozumitelné, možná až polopatické. A při srovnání s literaturou není tohle próza, ale bezbřehá poezie. A mimochodem, tenhle film rozhodně pomalý není, to je spousta jiných... ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama