Reklama

Reklama

Prípad pre dvoch

(seriál)
  • Česko Případ pro dva (viac)
Západné Nemecko / Nemecko, (1981–2023), 338 h 45 min (Minutáž: 45–75 min)

Réžia:

Peter Weck, Peter Adam, Hajo Gies, Jörg Grünler, Hartmut Griesmayr (viac)

Scenár:

Tom Maier, Oliver Ziegenbalg, Jens-Frederik Otto, Johannes Rotter (viac)

Kamera:

Viktor Růžička, Rolf Liccini, Wolfgang Treu, Thomas Mauch (viac)

Hudba:

Klaus Doldinger, Robert Sattler, Nikolaus Glowna, Fabian Römer (viac)

Hrajú:

Claus Theo Gärtner, Günter Strack, Rainer Hunold, Mathias Herrmann, Paul Frielinghaus, Renate Kohn, Caroline Grothgar, Hans-Martin Stier (viac)
(ďalšie profesie)

Série(32) / Epizódy(339)

Obsahy(1)

Takmer bez výnimky európske kriminálne seriály vychádzajú z tradičnej schémy ich hlavnými hrdinami sú policajní vyšetrovatelia, ktorí pátrajú po zločincoch. Tvorcovia obľúbeného nemeckého kriminálneho seriálu televízie ZDF si však zvolili odlišný model... V centre pozornosti totiž nestoja štátni zamestnanci, ale nezvyčajná dvojica súkromného detektíva a právnika. A možno aj preto si seriál získal vysokú sledovanosť najmä v nemecky hovoriacich krajinách. Aj keď detektív Josef Matula (Claus Theo Gärtner) a právnik dr. Johannes Voss (Mathias Herrmann) sú veľmi rozdielne osobnosti, ich spolupráca je mimoriadne plodná, podnetná a pokojná. Vzájomne sa dopĺňajú, poháňajú vpred v záujme svojich klientov. Za každú cenu, často aj ohrozenia vlastnej bezpečnosti, sa chcú dopátrať pravdy. To ich v mnohých prípadoch stavia na opačnú stranu, ako je polícia, pretože ich klientmi sú vždy podozriví a obvinení. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (viac)

Reklama

Reklama