Reklama

Reklama

Svetlo na konci dňa

  • angličtina Light at the End of the Day (festivalový názov)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Film o Rudolfovi Dobiášovi slovenskom Solženicynovi, ktorý v roku 1953 bol len za jedinú karikatúru  odsúdený na osemnásť rokov väzenia. Dokumentárny film zachytáva jeho životný príbeh, príbeh politického väzňa 50-tych rokov. Možno je takých príbehov  veľa, ale nie každému sa podarilo prežiť kruté podmienky v uránových baniach, nie každý si založil rodinu a žil život obyčajného človeka. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Také jednoduché a pritom také silné. Príbeh jedného života, ktorý sa napriel všetkým útrapám oplatilo žiť. Stratené roky v Jáchymove za blbý obrázok, ale všetko sa v dobre obrátilo. Len treba žiť a dúfať. „Nech to ľudia konečne pochopia, že to boli okovy nielen na rukách a nohách mnohých mužov a žien, ale že to boli aj okovy, ktorými bol zviazaný národ, jeho osud, jeho príbeh v histórii.“ ()

Misericordia 

všetky recenzie používateľa

Nádherný dokument s citlivou kamerou. Prepája (ne)uveriteľné svedectvo jedného z našich najlepších spisovateľov a mimoriadne ľudskej osobnosti s kreslenou animáciou, ktorá čerpá z rozprávkového sveta, do ktorého toľkokrát zostúpil, či skôr z temných nôr vystúpil. ()

Reklama

Reklama