Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alexis je mladý učiteľ francúzskeho jazyka, ktorý začína pracovať ako pedagóg vo väznici. Medzi jeho novými študentami je aj mladá žena, do ktorej sa zamiluje. Prostredníctvom tohto rodiaceho sa vzťahu mení svoj pohľad na väzenské prostredie a jeho obyvateľov. Režisér filmu Philippe Claudel pracoval desať rokov ako pedagóg vo väznici a film Štrnganie kľúčov nakrútil podľa vlastnej autobiografickej knihy. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi nenápadný TV film, ktorý si zaslúži väčšiu pozornosť i hodnotenie, než má. A čo si zaslúži ešte viac je samostatný seriál, pretože tých postáv a príbehov sa tu nahromadilo toľko, že je to až na niekoľko sérii. Pre krátkosť času sme sa žiaľ nedozvedeli o nich nič viac, pohnútky konania, prečo sú tam, kde sú, ako všetci dopadli. Takže veľká škoda, ale pozornosť film udržal a záver posúva pocitovo vyššie. Ale z tohto by bolo fakt hriech neurobiť seriál. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Film z vězeňského prostředí.Kdy učitel nastupuje s ideály. které postupem času vezmou za své.Je to učitel francoužštiny a ne psycholog.To je klíčové v tomto scénáři.Setkává se s lidským odpadem o kterém četl pouze v novinách.Do snahy "změnit svět" se zakousl tak ,že ani nevnímal lásku kosmetičky.....Konec mi vyhovoval .Kvitovala jsem že ,se tvůrci vyvarovali nějakých zdlouhavých konverzaček ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Je to nezvyčajné, ale film nepripisuje zásluhy za svoju pôvodnú hudbu konkrétnemu skladateľovi, ale dáva ich Music Academy International, hudobnej škole vo francúzskom meste Nancy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama