Reklama

Reklama

Obliekate si železný oblek, ste zelený od zlosti, uhryzol vás pavúk, hráte sa na netopiera alebo máte nejaké iné superschopnosti? Tak sa pripravte na to, že komédia Badman si z vás bude celú hodinu a pol nemilosrdne uťahovať. Skrachovaný herec Cedric je lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj vlastný otec už nadobro stratili nádej, že by raz z neho niečo mohlo byť. Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať! Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Môže sa niekto ako on postaviť zlu, chrániť slabých, nakopať zloduchom zadky a neublížiť si pri tom? Môže konať dobro napriek svojim vrodeným sklonom všetko pokašľať a nič neurobiť poriadne? Tak či onak, Cedric sa vydáva na akčnú misiu plnú bláznivých situácií, trapasov a šialených náhod. Byť hrdinom je super, ale nevinné deti a ženy by sa mali pred ním radšej niekde skryť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (184)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Po povedené komedii Alibi.com a jeho pokračování jsem chtěl zkusit nějakej další film z filmografie Philippe Lacheaua. Zvolil jsem tento. A ani tentokrát Philippe Lacheau nezklamal a předkládá divákovi zábavnou parodii na superhrdinský filmy. S humorem je to tak(aspoň teda za mě), že občas trochu drhne a občas šlape jak má. Pořád jde ale o slušnou zábavu a to i pro někoho jako jsem já, protože zrovna nejsem milovníkem filmů, který zde byly parodovány. Takže je docela možný, že fandové DC a Marvelu půjdou s hodnocením podstatně výš. 3hvězdy. ()

cskomando 

všetky recenzie používateľa

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Reklama

bozka10 

všetky recenzie používateľa

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle musí být komedie roku! Senzační parodie na oblíbené filmy, v originálním podání již prověřené touto dynamickou partou přátel/herců, z nichž mi každý tak sedí. Oceňuji především, že se tvůrci vůbec nezabývají politickými zbytečnostmi a prostě si dle svého gusta vystřelili z celého Hollywoodu. Konkrétně tedy z děl super hrdinských. Ústřední postavou není samozřejmě nikdo jiný, než sám pan režisér v roli přitroublého akčního herce s amnézií, který nešťastnou shodou okolností příjme cizí identitu. Již dlouho jsem se takto nepobavil a výjimečně nemám ani co vytknout. 99% ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (16)

  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)

Reklama

Reklama