Reklama

Reklama

Fotr je zpátky

  • Veľká Británia Father Christmas Is Back (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Štyri sestry – Caroline (Nathalie Cox), Joanna (Elizabeth Hurley), Paulina (Naomi Frederick) a Vicky (Talulah Riley) – sa stretávajú počas vianočných sviatkov v rodinnom sídle v Yorkshire. Po dlhých rokoch, kedy ich opustil, sa k nim pripája aj ich odcudzený otec James (Kelsey Grammer). Vyzerá to, že na Vianoce bude naozaj veselo. Až príliš... (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Menej je niekedy viac a niekoľkonásobne to platí v prípade tohto filmu. Plejáda známych tvárí - obzvlášť zamrzí účasť Johna Cleesea - sa bezradne potáca v scenáristických zvratkoch, ktoré zúfalo znásilňujú ešte aj tému Vianoc. Aj napriek tomu, že sa nejedná o fekálnu "taškařicu", morálne pochybné podprahové odkazy sa na diváka lejú z obrazovky od začiatku až do konca. Po humore ani pamiatka, dve kľúčové zápletky - z ktorých by taký komediálny génius ala Wilder dokázal vystavať dva plnohodnotné filmy - sú bez ladu a skladu zlepené do seba a postrádajú nielen dramatický oblúk, ale aj akýkoľvek náznak príčetnej pointy. To všetko vyústi do bezpohlavnej zlátaniny pri ktorej súdny divák ostáva s moderným WTF výrazom v tvári. Ak raz ľudstvo precitne z dnešného aktivistického poblúznenia, tento film ostane ako memento doby, ktorá prevracia tisícročiami preverený hodnotový systém úplne naruby. (25.12.2021) ()

NikiVai 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní vánoční film. V první čtvrthodince jsem to chtěla zdát, že to bude zase nějaká blbina, ale vydržela jsem a vyklubala se z toho poměrně slušná oddechovka. I když se tu setkáváme s rodinou s příjmením Christmas, i když se děj odehrává o svátcích, jde tu hlavně a především o rodinné vztahy a jedno rodinné tajemství. Mělo to hlavu a patu a nebylo to až tolik zatížené patosem. Takže jo, klidně bych se za pár let podívala znovu :) ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film zachytávajúci tradičné nezhody vo veľkom rodine, ktorá sa dá dohromady len jedným cieľom: stráviť spoločne Vianoce. Z hľadiska príbehu tu nie je žiadne prekvapenie, ale to sa ani nečaká. Prípad „jedna vtipná scéna za druhou“ tu síce viac-menej je, ale tie scény nemajú vyrovnanú úroveň. Zaujímavý je však herecká garnitúra a bolo dobré vidieť hercov ako John Cleese a Kelsey Grammer. Jednoduchá a nekomplikovaná komédia, ktorá funguje polovičným plynom, ale tých 105 minút skončí tak, že si to ani nevšimnete. Táto jednohubka ma bavila viac ako nedávný Christmas-based film Netflixu (Love Hard). P.S. 1: Elizabeth Hurley je stále vo skvelej forme. P.S. 2: The Beatles-addicted divákov poteší Naomi Frederick. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Father Christmas Is Back" prichádza z Netflixu ako celkom kreatívna britská vianočná komédia. Nemyslím si, že by mala šancu na to stať sa klasikou, no musím uznať, že ma miestami celkom slušne pobavila. Vôbec je treba uznať, že tento film je skutočne kolekcia veľmi zaujímavých postáv, s ktorými sa rozhodne nikto nebude nudiť. A hoci miestami tie výkony pôsobia trošku "over the top" tak nikdy nepôsobia, že by tie postavy tak nereagovali. A je tu niekoľko scénok, ktoré sú podľa mňa komediálne zlato. Ako tanček pre manžela, ako úvodný pád stromčeku, ako najlepšie vianoce, ktoré seniori, kedy zažili alebo Vianoce na americký spôsob, ktorý vyústi k uškvareniu poistiek. Občas mi film vedel trošku brnkať na nervy vďaka postave Joanny, ktorá pôsobí, ako keby bola "Madonna" medzi sestrami a jej reči sú občas skutočne otravné. Okrem toho je film miestami trošku spomalený a mám pocit, že jeho tempo pôsobilo občas trošku vlečúco, ale neviem či by som povedal, že som sa nudil pri sledovaní. Lebo to je trošku pomalšie a ten čas som si uvedomoval. Vo výsledku, uspokojivá komédia, ktorá určite nebude pre každého, ale vie pobaviť. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Liz Hurley sa evidentne podpísal zub času, no stále sa cíti na sveter s ceckami von a cmúľanie sa s Afričanmi. Netlixovské Vianoce ako majú byť. Bez tej krásnej vianočnej atmosféry, ale aktivizmus ostal. Vtipné nebolo vôbec nič a keď spočítame honorár všetkých hercov, to musela byť teda riadne stratová záležitosť. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii, konkrétně v Yorkshiru. (SONY_)

Reklama

Reklama